Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b6 AWX] Katowice problem z nawiewami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam problem mam z nawiewami otóz jakis czas temu zauwazyłem za nawiewy srodkowe słabo chodzą bardzo słabo a czasem wogóle. jak dam na auto i temp. np 22 st albo nwm 18 lub jakakolwiek to dmuchaja wszystkie oprócz srodkowych które na twarz powinny wiać nwm czy na nogi tez nie działa przynajmiej nie czuje tego jakos mega . jak dam na low z obojetnie jakiej strony kierowcy lub pasazera to wtedy działa dobrze z obu stron u mnie np ciepłe a z pasazera zimne i czuc ze wieje odwrotnie tak samo . jak wyłącze auto to na postoju jakos tam zadziała jak włącze na sam nawiew w twarz na obojętnie jakiej temp . ale na low działa dobrze jak dołącze do tego inne nawiewy na szybe itd to słabiutko wieje wyczuwalnie ale słabiutko mega . jak jade i włącze natrysk na przednia lub tylną szybe to zaczynaja nawiewy działać prawidłowo przez 3 sekundy . na ekon tez słabiutko chodzi. pomocy bo nie wiem co to moze byc.pomocy.

Opublikowano

Pierwsza sprawa to diagnoza sterownika klimatyzacji za pomocą VCDS- trzeba sprawdzić czy klapy silniczków nawiewów nie są zablokowane. Czasami pomaga adaptacja silniczków do pozycji wyuczonych fabrycznie. Jesteś z Katowic wiec zapraszam, w miarę możliwości pomogę zdiagnozować przyczynę usterki.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, turzol napisał:

Pierwsza sprawa to diagnoza sterownika klimatyzacji za pomocą VCDS- trzeba sprawdzić czy klapy silniczków nawiewów nie są zablokowane. Czasami pomaga adaptacja silniczków do pozycji wyuczonych fabrycznie. Jesteś z Katowic wiec zapraszam, w miarę możliwości pomogę zdiagnozować przyczynę usterki.

ile taka diagnoza ? bo bardzo chetnie bym przyjechał to wszystko zdiagnozowac :)

Edytowane przez robertosek97

Opublikowano

Kto tu pisze o pieniądzach? Na forum jesteśmy żeby sobie pomagać nawzajem. Jestem w Katowicach codziennie 8-16 i w godzinach popołudniowych możemy się ustawić gdzieś w centrum.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, turzol napisał:

Kto tu pisze o pieniądzach? Na forum jesteśmy żeby sobie pomagać nawzajem. Jestem w Katowicach codziennie 8-16 i w godzinach popołudniowych możemy się ustawić gdzieś w centrum.

:o poważnie ? to ja bardzo skorzystam z takiej pomocy :) akurat mieszkam na centrum :) napisze ci priv . :)

Opublikowano

Panowie Witam, ja mam podobny problem....ale u mnie w aucie nawiew nie działa jednakowo tzn. jak dam na LOW to z kratki przy szybie po lewej od kierowcy dmucha tak, że grabie odmraża. W środkowej części-lewa kratka jakoś daję radę  ale wieje odczuwalnie cieplejsze powietrze. Prawa kratka - powietrze letnie natomiast prawa przy szybie ledwo dycha. Podsumowując od lewej wieje zimnym powietrzem, idąc w prawo-coraz cieplejszym. Latem przy wysokich temp. clima nie daje rady. Jest może jakaś klapka, która rozdziela zimne powietrze - może ona jest przyblokowana i tak się dzieję.?

Proszę o radę, może ktoś miał taką sytuację.