Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pali się bezpiecznik od LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy!

Potrzebuję pomocy, mianowicie w audicy non stop pali się bezpiecznik od gazu (ten przy akumulatorze).

Wymieniona została już cewka, zestaw naprawczy reduktora i dalej d*pa :angry:

Bez paczki bezpieczników nie ma co się z domu ruszać :facepalm: Może ktoś? Coś?

Opublikowano
1 godzinę temu, jeery2995 napisał:

Witam koledzy!

Potrzebuję pomocy, mianowicie w audicy non stop pali się bezpiecznik od gazu (ten przy akumulatorze).

Wymieniona została już cewka, zestaw naprawczy reduktora i dalej d*pa :angry:

Bez paczki bezpieczników nie ma co się z domu ruszać :facepalm: Może ktoś? Coś?

Skoro pali bezpiecznik musi być gdzieś zwarcie, sprawdź kable + i - od aku do sterownika LPG, może gdzieś pośniedziały,przetarły się osłony i się stykają.

Edytowane przez Adrian1727

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, Adrian1727 napisał:

Skoro pali bezpiecznik musi być gdzieś zwarcie, sprawdź kable + i - od aku do sterownika LPG, może gdzieś pośniedziały,przetarły się osłony i się stykają.

Zauważyłem że jak się robi mokro to zaraz pali bezpiecznik. Możliwe że to przez jakąś cewkę pod zbiornikiem od lpg? Coś takiego wyczytałem w internetach :decayed:

Opublikowano
2 godziny temu, jeery2995 napisał:

Zauważyłem że jak się robi mokro to zaraz pali bezpiecznik. Możliwe że to przez jakąś cewkę pod zbiornikiem od lpg? Coś takiego wyczytałem w internetach :decayed:

Nie sądze żeby to była wina kabli od cewek. Sprawdź plus i minus idący od akumulatora do komputera LPG. U siebie mam przełamany gdzieś kabel plusowy albo minusowy pomiędzy akumulatorem a komputerem i czasami żeby przerzucił się na LPG muszę ustawić te dwa kable w taki sposób aby doszedł prąd, będę musiał się tym zająć ale to jak będzie ciepło, zmierzam do tego że mimo tego załamania kabli u mnie wcale nie pali bezpiecznika, sprawdź ciągłość kabli miernikiem i znajdziesz przyczynę na pewno ;) to nie jest takie trudne, za dużo kabli nie masz ;) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Dnia 18.03.2017 o 17:21, Adrian1727 napisał:

Nie sądze żeby to była wina kabli od cewek. Sprawdź plus i minus idący od akumulatora do komputera LPG. U siebie mam przełamany gdzieś kabel plusowy albo minusowy pomiędzy akumulatorem a komputerem i czasami żeby przerzucił się na LPG muszę ustawić te dwa kable w taki sposób aby doszedł prąd, będę musiał się tym zająć ale to jak będzie ciepło, zmierzam do tego że mimo tego załamania kabli u mnie wcale nie pali bezpiecznika, sprawdź ciągłość kabli miernikiem i znajdziesz przyczynę na pewno ;) to nie jest takie trudne, za dużo kabli nie masz ;) 

Wyszło szydło z worka :decayed: okazało się że kable były przetarte pod zbiorniczkiem wyrównawczym także już po problemie :naughty:

Opublikowano
43 minuty temu, jeery2995 napisał:

Wyszło szydło z worka :decayed: okazało się że kable były przetarte pod zbiorniczkiem wyrównawczym także już po problemie :naughty:

Oo a jednak :D No to fajnie że się wyjaśniło. Pozdrawiam i bezawaryjności kolego :)