Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

nie działają piloty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Potrzebuję pomocy.  Niedawno kupiłem autko i borykam się z usuwaniem drobnych mankamentów, z których najbardziej dokucza mi brak otwierania/zamykania pilotem kluczyka. Potrzebny jest użytkownik a4 b7 z Piotrkowa Tryb. lub okolic ze sprawnym kluczykiem. Chciał bym zobaczyć czy mój moduł komfortu "widzi" jego kluczyk i wykluczyć usterkę modułu lub kluczyka. Mógł bym zacząć coś naprawiać bo cały czas stoję w miejscu z tym tematem. Był bym bardzo wdzięczny za pomoc. Bardzo proszę o odpowiedź lub kontakt na priv.

Opublikowano

Jeśli działa Ci pilot tj po wciśnięciu miga na nim czerwona lampka to spróbuj zaprogramować go w taki sposób. Otwierasz samochód kluczykiem, wkładasz do stacyjki, przekręcasz na zapłon i na 10s wciskasz przycisk otwierania, wyciągasz kluczyk i już powinno działać otwieranie/zamykanie z kluczyka. Zakładam ze immo masz sprawny i samochód odpalasz z kluczyka.

Polecam też ten temat

Opublikowano
  • Autor

Matres85 Dzięki za pomoc i zainteresowanie. Niestety nie udało mi się zakodować kluczyków ani Twoim sposobem , ani z opisu kolegi Domjenick. Prawdopodobnie mam uszkodzone kluczyki. tak sugerują elektromechanicy w Piotrkowie. Muszę kupić kluczyk (na przykład zepsuty...) , żeby znowu stać w miejscu. Bo cały czas nie wiem co jest zepsute, moduł komfortu czy kluczyki? Może jutro się dowiem ale w tym celu muszę się udać ponad 150km aż pod Konin. Tam gościu obiecał, że naprawi kluczyki chyba, że walnięty jest MK. To sobie psu w d..ę pojeżdżę. Chociaż może nie, w końcu się czegoś dowiem. Napiszę co załatwiłem. Puki co, życzę miłego weekendu.

Opublikowano

A nie masz kabelka VCDS? Może trzeba je zakodować? kabelkiem też da się sprawdzić "widoczność" kluczyków w MK

Opublikowano
  • Autor

Kabelek mam taki za 30 zł tak, że nawet go nie używam. Ale elektrycy podłączali swoje i nic. Każdy próbował kodować na wszystkie sposoby mimo uprzedzeń, że to już było.

Dziś wróciłem z pod Kutna i w końcu jakaś diagnoza: padł moduł komfortu. Błąd sygnału czy coś takiego. mam nadzieję, że diagnoza trafna bo jeszcze trochę i będzie taniej udać się do ASO...

Zawartość dodana 36 minutes later

A tak w ogóle to dzięki za zainteresowanie problemem. sprawa okazała się "grubsza" i muszę poszukać modułu komfortu.

W starej a trójce miałem zamek cent. w każdych drzwiach, nawet w bagażniku. A tu tylko koło kierowcy i żeby rozpakować zakupy to się trzeba trochę nachodzić.:)