Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Jak i czym poprawić przepływ przez nagrzewnicę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez dwa dni miałem nagrzewnice zalana mieszanina octu i kwasku cytrynowego. Następnie zmontowałem obieg z użyciem zewnętrznej pompy i węży ogrodowych. Na końcu wylotu pończocha, aby pompa nie zasysała ponownie brudu. Do płukania używałem środków rożnych firm: Prestone, Valvoline, K2. Pompa pracowała 15 min i 30 min odpoczynku. Co 12 godzin zmieniałem środek na inny i przepinałem węże. Płukanie za pomocą pompy trwało 4 dni, az w pończosze pojawiało sie juz nie wiele. Jak wcześniej pisałem miałem użyć innych preparatów, ale obawiałem się reakcji z aluminium.[br]Dopisany: 10 Styczeń 2009, 22:56_________________________________________________Pomogło.

a co po samym occie? Pomogło coś?

Opublikowano

Przy użyciu każdego ze środków z nagrzewnicy wylatywały jakieś brudy, a na dnie pojemnika osadzał się kamień. Radzono mi jeszcze użyć nafty, podobno świetnie usuwa zanieczyszczenia olejowe. Zrobię to, ale dopiero na jesieni. Na razie jest OK. Moim zdaniem sam ocet rozpuści szybciej kamień niż wypłucze olej.

Opublikowano

Przy użyciu każdego ze środków z nagrzewnicy wylatywały jakieś brudy, a na dnie pojemnika osadzał się kamień. Radzono mi jeszcze użyć nafty, podobno świetnie usuwa zanieczyszczenia olejowe. Zrobię to, ale dopiero na jesieni. Na razie jest OK. Moim zdaniem sam ocet rozpuści szybciej kamień niż wypłucze olej.

Ja myślałem o kamieniu...

Kiedyś płukałem, ale zwykłe grzejniki octem. Masakra jaki syf, szlam wypłynął