Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 TDI BPW spadek mocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Problem jaki występuje w mojej audi to spadek mocy po przekroczeniu 3000 obrotów. Łapie tryb awaryjny i jedzie tzn. nie jedzie bo rowerzysta bez problemu by mnie wyprzedził.. :D Na pulipcie nie wyskakuje żaden błąd check itp, a problem ustaje po ponownym uruchomieniu silnika. Dziwne jest dla mnie to, że po podlączeniu auta pod komputer nie wykazuje on żadnych blędów. Tak samo gdy auto złapie tryb awaryjny - zero błędów.. Dodam, że auto przeszło ostatnio zabieg usunięcia DPF i co sie okazało, że siedział w nim tzw katofiltr 2w1. Czy może to mieć coś wspólnego z moim problemem ? 

Opublikowano

To jedź do osoby która ci w sofcie usuwała Dpf - masz wykasowana tabele błędów w sterowniku silnika,prawdopodobnie jak poodpinasz każdy czujnik itp to nie będziesz miał błędów - chciał Pan tanio to ma... Teraz będziesz się bujał

Musi Ci to zrobić porządny tuner - wyrzucić błędy związane z Dpf i zmienić mapy od zwiększania dawki do dopalania filtra a resztę błędów zostawić. Teraz musiał byś wgrać serię i wtedy Zobaczysz błędy Albo.diagnoza po omacku i patrzenia w parametry silnika do zrobienia.napewno.logi dynamiczne wtedy będzie widać czego mu brakuje, ale.prawdo podobnie VNT turbiny do Czyszczenia.

Opublikowano
  • Autor

Robił to sprawdzony tuner i nie było to jego pierwsze auto, ale może faktycznie zrobił coś źle.. Który czujnik najlepiej odpiac żeby sprawdzić czy wyświetli błąd?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A to nie ma znaczenia który to jego z koleji soft - sęk w tym ze w każdym robi tak samo  każdy ma ten sam problem jak jest problem...Odepnij wtyczki- od egru, klapy gaszacej, przepływomierz, mapsensora itd. Włącz zapłon i zakręc kilka sekund rozrusznikiem, podłącz kompa i odczytaj błędy 

Opublikowano
  • Autor

Podjadę jutro do niego i niech sam się wypowie na ten temat, podłączy i sprawdzi. W końcu za darmo tego nie robił.. [emoji3]

Opublikowano

Dokładnie...A skoro fura wpada w tryb awaryjny to choćby się zes...ał musi być błąd, a przez jego niekompetencje błędu nie pokazujee

Opublikowano
  • Autor

Sprawa wygląda tak. Tabela błędów jednak usunięta.. Byłem u mechanika, podlaczyl kompa pojeździl i obserwował parametry. Turbina ok. Jedyne co wypatrzyl to dziwne parametry czujnika ciśnienia doładowania. Po dodaniu gazu ciśnienie spadało do poniżej 200 , a z tego co mówił nie powinno tak być. Czujnik wymieniony, a problem został. Może macie jeszcze jakieś pomysły co mogę sprawdzić?

Opublikowano
  • Autor

139fc7044c19c05880ea2dedce180c70.jpg

Zawartość dodana 3 minutes later

Problem chyba rozwiązany. Tak wyglądał Egr po zdemontowaniu.. Podejrzewam że nikt tam przez 12 lat nie zaglądał. Wyczyscilem, skręcilem i jak na razie nic się nie dzieje. Czeka mnie jeszcze czyszczenie całego kolektora bo wygląda podobnie jak egr.. Dziś nie miałem na to już czasu.