Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nierówna praca silnika + dymienie pojazdu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem ekipo,

Od dłuższego czasu szukam b7-ki z 3.0 tdi i wpadł mi w oko egzemplarz sąsiada mojego wuja w niemczech. Kilka dni temu dostałem telefon, że w końcu chce ją sprzedać lecz jest pewien problem. Silnik samochodu nierówno pracuje i auto dość mocno dymi. Po paru zapytaniach okazało się, że auto jest po wstępnej naprawie, wymienione zostały 4 wtryskiwacze, pozostałe są w perfekcyjnym stanie- niestety diagnoza okazała się być nie trafiona objawy nadal występują. Pan poddał się i chce sprzedać auto w stanie takim jest aktualnie (wstępnie zażyczył sobie 7500 E, ale po wytłumaczeniu jakie mogą być koszta naprawy tego samochodu wujas doszedł do ceny 5500 E). Samochód prezentuje się pięknie i ma 157 tys. przebiegu, dlatego bardzo chciałbym go nabyć ale boję się wtopy.. co może być przyczyną takiego zachowania? rozrząd? uszczelka pod głowicą? jakiś ewentualny koszt naprawy?

Z góry dzięki za pomoc- w razie czego mam kontakt ze sprzedającym, mogę jeszcze o coś podpytać.  

Opublikowano

Siemka. Spytaj jeszcze Wuja Czy jak odkręci Korek od wlewu oleju czy idzie taki sam dym jak z tyłu samochodu. Jeśli tak to jest dziura w tłoku lub przygrzane są już pierścienie. I czy jak delikatnie rusza czy trzęsie całym samochodem. Wtryski wymienił bo tamte zaczęły już lać a jak wtrysk pada to już dla silnika jest nieciekawie jeśli jest w porę wymieniony to spoko.

Edytowane przez snajper92

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A dymi na biało czy czarno? Jak mocno? Tak samo na zimnym jak i na ciepłym? Czy prawidłowo zakodowane nowe wtryskiwacze? Ciężko doradzić, bo to trzeba zobaczyć i posłuchać jak silnik pracuje. 

Edytowane przez beny2303