Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z pompą wysokiego ciśnienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie postanowiłem wymienić pompę wysokiego ciśnienia w mojej audi a4 b8 2.0 tdi CAGA z 2008r. bo już zaczęła cykać na nową ale nie z ASO I teraz tak po wymianie tej pompy zaistniał taki problem że podczas spokojnej jazdy na obrotach gdzieś około 1800tys.obr. a 2500tys.obr. zaczyna mrugać spirala i włącza się w tryb awaryjny,ledwo co jedzie i po wyłączeniu zapłonu oraz po ponownym uruchomieniu z powrotem jest dobrze i tak na okrągło.Natomiast jak jadę agresywnie i obroty mam non stop powyżej 3000tys.obr.to nic się nie dzieje.Nadmienie że przed wymianą czyli na tej starej pompie czegoś takiego nie robiła motor pracował normalnie.Numer mojej starej cykającej pompy jest taki 0 445 010 507 i kupując nową sprzedawca powiedział że może być o innej końcówce czyli o numerze 0 455 010 537 i taką zakupiłem.Błąd jaki wywala to za wysokie ciśnienie na szynie wtryskowej CR i dlatego się włącza w tryb awaryjny ,oczywiście czujnik który jest na szynie wymieniony na nowy,wtryski w bardzo dobrym stanie (sprawdzone) więc też odpadają,nie wiem czy ta pompa o tym innym numerze jest zła.Macie jakąś na to rade,bo ręce opadają.

Edytowane przez tomek2111

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj pompa została wymieniona no nową o tym samym numerze co moja stara i wszystko gra żadnych błędów.Tak więc jeżeli ktoś będzie kiedyś wymieniał to tylko o numerze odpowiadającemu oryginałowi które było zamontowane w aucie.Temat do zamknięcia.