Opublikowano 25 Marca 20179 l Witam. Panowie trochę lipa z tymi felgami, bynajmniej z takim osadzeniem. Wczoraj je ubrałem i co sie okazało, o ile z tyłu ładnie z pewnym luzem....o tyle z przodu wystają poza profil nadkola o jakieś 6mm na strone. :0 (parametr opony to 245x40x18) Audi a4 b8 po lifcie avant.
Opublikowano 25 Marca 20179 l Dlatego ja włożyłem do takich felg na przód opony 225/45 z lekkim naciągiem Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 Marca 20179 l Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Zawartość dodana 0 minutes later Nie ma tragedii bieżnik się chowaWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 Marca 20179 l Autor Nie mam przekonania jednak czy aby dobrze to wygląda...trochę dziwnie. Poza tym na upartego policja moze sie przyczepic i zabrac dowód. Zawartość dodana 1 minute later Nie mam przekonania jednak czy aby dobrze to wygląda...trochę dziwnie. Poza tym na upartego policja moze sie przyczepic i zabrac dowód.
Opublikowano 25 Marca 20179 l Zawias 1ba czy jakiś inny? Na sline zawiasie 1be lub 1bv opona 245 40 r18 jest na równo u mnie...Tapniete z SGS7
Opublikowano 26 Marca 20179 l Autor 7 godzin temu, LukiKRK napisał: Zawias 1ba czy jakiś inny? Na sline zawiasie 1be lub 1bv opona 245 40 r18 jest na równo u mnie... Tapniete z SGS7 Tak 1BA standard
Opublikowano 26 Marca 20179 l Przy tak wysokim zawieszeniu nie da się tak łatwo dopasować jak widać koła do nadkola. Trzeba by obniżyć auto i zainwestowac chociaż w same sprężyny eibach pro kit.Tapniete z SGS7
Opublikowano 26 Marca 20179 l Autor 14 godzin temu, LukiKRK napisał: Zawias 1ba czy jakiś inny? Na sline zawiasie 1be lub 1bv opona 245 40 r18 jest na równo u mnie... Tapniete z SGS7 Tak 1BA standard Zawartość dodana 11 minutes later Nie sadze aby samochód siadając rozszerzał sie fizycznie. To tylko kwestia wizialna a fakt pozostaje faktem, że się nie miesci. Pewnie trzeba byłoby kombinować z tarczą hamulcową. Odrobine płytsza jej konstrukcja o ile tak jest. Nie mam pojecia..narazie na nic nie wpadlem jak rozwiazac ten problem. Najperw musze sprawdzić czy takie odsadzenie miesci sie w dozwolonych parametrach poszerzajacych os. Jesli nie to duże prawdopodobienstwo że felgi wylecą. Zawartość dodana 14 minutes later Czy ktos wie jaką odchyłke daje audi w b8 odnosnie et od standardowego. Chodzi tu o ewentualne w cudzyslowiu wydłużenie osi. W innych markach zazwyczaj to jest 2%. Edytowane 26 Marca 20179 l przez Tezeusz30
Opublikowano 28 Marca 20179 l Obniżając auto koła lekko ida w nadkole pod skosem bo tak działa zawieszenie wystarczy usiąść na przodzie. Ja na tych felgach zrobiłem ok 10tys km i to dynamicznej jazdy i nic się nie dzieje Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 28 Marca 20179 l Też mi się tak wydaje że na 1be 1bv wszystko się zmieści. Albo krótsza sprężyna typu Eibach Pro Kit.Tapniete z SGS7