Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zawieszenie bilstein b12 a4 b8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moze ktos z was mial taki problem? Wymienilem zawieszenie w swojej a4 b8 z 1be na bilstein b12 czyli sprezyny eibach -35 przod i -30 tyl amortyzatory bilstein b8. Teraz problem jest tego typu ze z przodu jest roznica 0.5 cm w obizeniu miedzy lewym a prawym kolem. Prawa strona siedzi nizej niz lewa. Moze mi ktos podpowie co moze byc przyczyna ? Do tego jeszcze mialem wymieniana lewa zwrotnice bo niestety bylo pekniete mocowanie gornego wachacza. Jest jakas roznica w zwrotnicach miedzy s-line a zwykłym zawieszeniem?

Edytowane przez miras2628

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wiem, że może już nieaktualne ale na pewno masz dobrane dwa takie same amortyzatory bo Billsteina B8 są różne do FWD, do Quattro, a nawet do wersji silnikowych. Może po prostu masz jeden amortyzator z innym numerem np od TFSI Quattro, a drugi do FWD i z tego powstaje różnica. Ja dobierałem swoje B12 to mi sprzedawca powiedział, żeby upewnić się przed montażem czy otrzymane amortyzatory i sprężyny są odpowiednie do danej wersji auta. Dane znajdziesz na tabliczce pod maską przy miejscu montażowym amortyzatora po stronie pasażera.

Opublikowano
  • Autor

Witam niestety aktualne. Numery na amortyzatorach sie zgadzaja. Jedno co mnie zastanawia to numery na sprezynach bo brakuje na nich poprzedzajacej litery "F" w numerze czesci.  Auto zostało dokladnie przemierzone i pomiedzy prawa a lewa strona jest roznicy 6mm w przedniej osi i 8mm w tylnej osi.  Katergoria wagowa sie zgadza.  Reklamowałem do eibacha i otrzymalem odpowiedz ze ronica miedzy wysokosciami bierze sie z poziomu paliwa w zbiorniku. Teraz sie boje ze jak zatankuje do pełna i wsiade do auta to mi sie przewroci na bok hahaha. Totalna bzdura.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziwna przypadłość. Rozwiązane kolego??

Ja mam u siebie też zestaw eibach b12 (sprężyny i amory ) dobrane ze strony. 

Przód jest na zadowalającej wysokości 67cm a tył stoi niczym koza na 69cm (mierzone od posadzki do błotnika).

Montaż zgodnie z wytycznymi czyli luzowane i potem po montażu sprężyn skręcane wszelkie śruby.

Planuję przyciąć podkładki sprężyn tylnych może trochę siądzie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To typowe dla Eibacha, że nie siada równo. Ja mam same sprężyny Sportline i tył jest wyżej jak przód. Co ciekawe w poprzednim aucie (Golf V GTI) te same sprężyny i tył siadł niżej jak przód.