Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wyjęcie skrzyni biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z wyjącą skrzynią a raczej mechanizmem różnicowym. Po swiętach planuję wyjęcie skrzyni. Stąd moja prośba do znawców tematu jak się za to zabrać po kolei, może są jakieś niuanse aby praca była przyjemniejsza i człowiek się nie potrzebnie narobił. Ogólnie to mam orientację,ale są też niejasnośći jak rozłączyć sprzęgło i lewarek, czy przy wyciąganiu potrzeba podlewarować silnik z przodu. Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam. PS Zdrowych i pogodnych świąt.

Opublikowano

Witam a tak z ciekawości będziesz wymieniał na inną czy będziesz ją regenerował ?

Opublikowano
  • Autor

Witam. Podejrzewam, że się skończy na wymianie łożyska stożkowego w mech. różnicowym. Reszta skrzyni jest OK więc wymiana mija się z celem.

Opublikowano

U siebie właśnie mam podobny problem, też sobie wyje i jeszcze jest luz na prawej półosi jak ogarniesz temat daj znać co z tego wyszło

Opublikowano
  • Autor

Witam. Już po naprawie i jest błoga cisza bez żadnego buczenia. Zaprosiłem zięcia do pomocy i co się okazało, okazało się, że to łożysko wyje ale w KOLE. Wcześniej byłem u

mechanika na podnośniku i ON stwierdził stanowczo- skrzynia do naprawy. Drugi mechanik z innego warsztatu wykonał jazdę próbną i potwierdził diagnozę. Piszę to, aby

przestrzec wszystkich przed nadmiernym zaufaniem do tego co mówią mechanicy.

Temat z wyjęciem skrzyni z auta pozostaje nadal otwarty, może się komuś przyda. Zachęcam do wpisywania swoich uwag i spostrzeżeń. Pozdrawiam.