Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Źle złożony zamek drzwi TL - jak otworzyć drzwi ????? HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam MEGA problem. Świrował mi zamek drzwi Lewy Tył . Postanowiłem rozebrać, popsikać. Niestety coś zostało źle zmontowane lub zamek szlak trafił  i niestety nie mogę otworzyć teraz drzwi. Ani klamka zewnętrzna ani wewnętrzna nie działają. Czy ma ktoś pomysł w jaki sposób można otworzyć drzwi ? Tak wiem wiem mogłem nie ruszać itp :) No ale stało się i teraz musze jakoś otworzyć drzwi żeby zamontować nowy zamek :/   Jedyny plus z tego wszystkiego to taki, że boczek jest zdemontowany i został w garażu. :/ 

Edytowane przez wotjek1303

Opublikowano

No to musisz dojść śrubokrętem do mechanizmu i przełączyć to co powinien siłownik zrobić. A próbowałeś test zamka w vcds? Bo może pójdzie. Ew możesz popukac solidnie w zamek bo szczotki się często zwieszaja.

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za info :) Spróbuję jutro obstukać zamek.  Nie podpinałem komputera bo niestety nie mam dostępu. Ciekawi mnie czy jeżeli coś źle złożyłem to czy w jakiś sposób da się odblokować zamek :/ Najdziwniejsze jest to, że podczas zamykania i otwierana pilotem w kluczyku słychać, że zamek pracuje ale cięgna nie działają :/

Opublikowano

Cięgna w zamku nie są podłączone

Opublikowano
  • Autor

Są podłączone. Czy jest opcja w jakiś sposób otworzyć drzwi np. coś od środka odryglowując śrubokrętem itp? 

Edytowane przez wotjek1303

Opublikowano

Da się od środka otworzyć , bo sam se zatrzasnąłem drzwi nie podłączywszy mechanizmów otwierania  :facepalm:

Opublikowano

Miałem podobny problem, u mnie centralka nawaliła, otwierałem, zamykałem pare razy kluczykiem i poszło. A też klamki nie działały, a wszystko było podłączone. Próbuj, może pójdzie. :)

Opublikowano
  • Autor

Złośliwość rzeczy martwych - Jednocześnie pociągnąłem za linkę wewnętrznej klamki i klamkę zewnętrzną i oto drzwi się otworzyły :) Teraz jedynie pozostaje zakupić nowy zamek i zamontować w miejsce wadliwego :)