Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

CAHA nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Miałem dzisiaj dziwny przypadek.

Mianowicie byłem w salonie Audi na akcji serwisowej odnośnie sterownika silnika (emisji spalin).

Wyjechałem, zrobiłem ok 20km i auto zgasło.... Nie chciało odpalić ale kręciło ...

Zapakowałem na lawetę i do mechanika a tam jak zrzuciliśmy auto i podpieliśmy komputer - zero błędów ...

Po kilku próbach auto odpaliło nagle i teraz odpala lepiej niż wcześniej, dosłownie na strzała.

Wcześniej było słychać po odpaleniu lekki pisk tak jakby w filtra-pompy paliwa a teraz nie słychać...

Macie może pomysł co mogło być powodem i gdzie szukać problemu?

Czy to możliwe że Audi miało kaprys i nie chciało odpalić? Rozładowany Aku by wyświetlił błąd na kompie?

Pozdrawiam

Opublikowano

Wróciłeś samochód do ASO po tej twojej przygodzie czy pojechałeś do swojego mechanika ??

Opublikowano
  • Autor

Do swojego bo po rozmowie z ASO wywnioskować można było że nie przyznają się do niczego, usłyszałem:
Nasza aktualizacja nie ma nic wspólnego z Pana przypadkiem i musi to być zbieg okoliczności po czym też usłyszałem że jak chce do nich podjechać to sam muszę lawetę zorganizować i mogą mi odpłatnie sprawdzić co się stało ... ASO plus odpłatnie nie brzmi dobrze :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Oczywiście że nie miało, kto wie kto Ci tam w komputerze grzebał ale już na dzień dobry pewni że nie miało nic wspólnego...  wstyd dla ASO nic wiecej...

Opublikowano
  • Autor

Dlatego żałuję że w ogóle tam się udałem ... Strata czasu, nerwów i kasy na paliwo ... ASO Gdańsk

Opublikowano
  • Autor

Ale to już przeszłość, teraz mnie interesuje przyczyna i skutki tej awarii...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja ma taki przypadek co 2-3 mc, auto po normalnym zgaszeniu a chwilę później odpala jak na 3 cylindrach ew gaśnie, wygląda na to jakby układ się zapowietrzał.
Po chwili zapala i jest wszystko ok, nie ma żadnych błędów.
Kilku forumowiczów też miało taki przypadek i  nie da się żadnej diagnozy postawić :) 

Opublikowano
  • Autor

A normalnie teraz jak odpalasz słyszysz dziwny dźwięk jakby z okolic filtra paliwa?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wszystko brzmi ok, tak jak zwykle, wszystko działa jak należy, co jakieś 2-3 mc gaśnie po zapaleniu tak jakby się zapowietrzał. podobno przyczyn może być cała lista :)