Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z temperaturą 1.6 ahl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W marcu została wymieniona uszczelka pod glowicą, ponieważ test na CO 2 wykazał że są spaliny w układzie, przy czym robiły sie twarde węże od chłodnicy. Teraz nie ma problemu , płynu nie ubywa, węże nie robią się twarde, nie ma powietrza w zbiorniku, termostat wymieniony chyba piąty raz( firmy Vernet niestety, bo u mnie w sklepach nie ma Wahlera). Ale jest problem z temperaturą. Na klimatroniku kanał 49 pokazuje 97 stopni, na zegarach też 97, kanał 51- 90 c .Podłączyłem Vag i ruszyłem w droge i temperatura podczas jazdy 89-90 c, a na klimatroniku 97c. Co to może być ? Cos nie tak z klimatronikiem ?

Edytowane przez Robertk86

Opublikowano

Nie patrz na ten popierdolony klimatronik bo on tylko ludzi w c**ja robi..

Kiedyś człowiek o tym nie wiedział i patrzył tylko na temp. na zegarach, jak masz dobrze na zegarze to jest wszystko git.

Jedynie możesz sobie porównywać VAG -> Zegary i tyle.

Opublikowano
  • Autor

Robiłem test licznika i wskazówka temperatury zamiast równo stanąć na 90 to stoi na 96-97 c.

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To czujnik temp. do wymiany.

Jak mi na klimatroniku pokazywało 105 stopni i po każdym odpaleniu silnika na rozgrzanym od razu wskazówka szła na 96 stopni to zmieniłem czujnik temp. i wskazówka jest ok i na klimatroniku max 95 stopni.

Edytowane przez k232

Opublikowano
  • Autor

Czujnik temperatury jest oryginalny z Aso dałem za niego 150zl. A możliwe jest że będzie przeklamywac dane przez lekko naderwany kabelek na czujniku temperatury. ? Bo jest naderwany

Opublikowano
56 minut temu, Robertk86 napisał:

Czujnik temperatury jest oryginalny z Aso dałem za niego 150zl. A możliwe jest że będzie przeklamywac dane przez lekko naderwany kabelek na czujniku temperatury. ? Bo jest naderwany

Zlutuj ten kabalek aby był na zero , całkiem możliwe, że przekłamuje jak kabelek przetarty..

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki, dam znać czy coś się zmieniło ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Prawdopodobnie wina lezy po stronie wiskozy. Gdyż podczas pracy silnika wiskoza dała sie zatrzymac po przyłożeniu palca na wiatraku. Z tego co wiem to nie powinno tak być, no chyba że się mylę. :/

Opublikowano

Może być, ja też miałem problemy z wiskozą bo nie dawała rady schłodzić układu. Wymiana łożysk w wiskozie pomogła + czujnik temp.