Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Radio słabo odbiera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki o to problem. Rozleciała się stara antena radiowa kupiłem nową-http://allegro.pl/antena-dachowa-audi-a3-8l-a4-b5-a6-c5-raku-2-roka-i6744148246.html.

Po zamontowaniu nowej radio bardzo słabo odbiera sygnał gubi gdy jest mocniejszy wiatr :), przy starej od strony podsufitki był chyba wzmacniacz w takiej plastykowej obudowie.

Czy da się coś zrobić żeby radyjko lepiej odbierało? Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Witam. W avantach anteny były ze wzmacniaczem, który był zasilany z oryginalnego radia. Ta antena z aledrogo też ma wzmacniacz i musi mieć zasilanie. Jak masz radio oryginalne to zasilanie powinno być (albo oddzielnym kabelkiem a w nowszych kablem antenowym). Jak masz radio zmienione to potrzebny jest separator antenowy. Tak na marginesie dodam że w swoim avancie pominąłem wzmacniacz antenowy (zrobiłem zworkę) i odbiór mam wystarczający.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki ale co to znaczy zrobiłem zworkę:) ?

Jeśli chodzi o separator to czy kupię go w sklepie z elektronikà? Radio mam JVC do zmiany anteny pięknie odbierało. 

Opublikowano

Zrobiłem zworkę na płytce wzmacniacza oryginalnej anteny bo nie zakładałem separatora i odbiera. Wzmacniacz antenowy jest dlatego że kabel jest długi i są straty. Jeżeli kupiłeś taką antenę to musisz ją zasilić bo płytka wzmacniacza tłumi sygnał. Gdyby nowa antena nie miała elektroniki to po podłączeniu powinno radio odbierać dobrze.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za informację, lecz u mnie wzmacniacz poszedł do kosza razem ze starą anteną ?a nowa nie ma dodatkowego zasilania i jest bez wzmacniacza?pytałem w sklepie.