Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 TDI BPW Multitronic, Drgania i szum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Nie wiem czy piszę w dobrym dziale,ale jak coś to proszę o przeniesienie.

Mój problem jest dość nietypowy(a może tylko tak mi się wydaje)Przedwczoraj wracając z pracy w korku nagle zaczęło coś grzechotać, tak jak by w silniku .... więc niewiele myśląc zjechałem na pobocze zgasiłem i zaglądam pod maskę, nic niepokojącego nie zauważyłem, więc próba odpalenia, odpalił jak zwykle bez problemu ... grzechotanie było jeszcze  przez kilka sekund i ucichło ... więc zamknąłem maskę , drążek na drive i jazda.... ale tu pojawił się kolejny problem.... jak się ruszy i rozpędzi ok. 20km/h i więcej coś strasznie szumi/wyje/buczenie(dziwny dźwięk) jak by z silnika/skrzyni i trzęsie budą... podjechałem do mechanika posprawdzał przede wsystkim zawieszenie(z powodu rzucania budą)nic złego nie znalazł ,  jedyne znalazł uszkodzony łącznik tłumika(siateczka),ale to raczej nie wpływa aż tak na samochód. Więc wsiadł do w samochód by się przejechać ... i stwierdził iż nie jest pewny co to może być, jedyne co mu jeszcze przyszło to głowy to, koło dwu masowe , które może też dawać takie objawy .... więc na wczoraj umówiłem się do firmy która zajmuje się skrzyniami , no i tu powiedzieli mi że według nich nie jest to wina koło , a jeśli już coś ze skrzyni, to jakieś łożysko albo łożyska ..... i nadal nie wiem co się stało :/

Czy ktoś miał coś podobnego ? albo jest z okolic Karczewa,Otwocka,Józefowa... i mógł by po swojemu posłuchać i coś podpowiedzieć albo naprawić(oczywiście odpłatnie)?

Dodam że na komputerze błędów brak. Człowiek od skrzyń również podłączył skrzynie pod kompa i stwierdził że błędów brak, biegi wchodzą normalnie.