Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszkodzony hak odpinany - nie można wyciągnąć kluczyka - b7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś z forumowiczów spotkał się z podobnym problemem, albo jest w stanie poradzić jak się "dobrać" do mechanizmu haka audi wpinanego/wypinanego? 

Okazuje się że koledzy zza Odry coś spierdzielili i sytuacja wygląda następująco:

- kluczyka nie można wyjąć, kluczyk nie daje się przekręcić lewo prawo (nie próbowałem na razie siłowo kombinerkami tego ruszyć żeby go nie złamać)

- gałka która zwalnia bolec który potem klinuje się w podwoziu rusza się w zakresie kilku mm

- gałka wygląda tak jakby "utknęła" między polem zielonym i czerwony - pośrodku 

Zalałem wszystko WD40, posiłowałem się - próbowałem odciągać gałkę, ruszać kluczami - nie mam już pomysłu jak odblokować - wyjąć te klucze tak żeby móc używać haka.

Może trzeba coś nawiercić, przywalić młotkiem w jakieś czułe miejsce, rozebrać plastik wokół klucza?

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Marcin.

18816187_10213789503599954_1948694914_n.jpg

18763364_10213789503679956_1018167399_n.jpg

18788638_10213789503759958_1526326688_n.jpg

18817058_10213789503959963_178451718_n.jpg

18788545_10213789503999964_919621322_n.jpg

Opublikowano

:hi: Sprawa wygląda tak że aby wyjąć kluczyk to musisz zamontować hak w gnieździe i jak bolec wskoczy to dopiero jest możliwość przekręcenia kluczyka i jego wyjęcia. Takie zabezpieczenie aby nie zgubić kluczyka kiedy hak jest odpięty. Też z tym walczyłem i jak dość dawno nie był używany a w aucie jest trochę skorodowane gniazdo to trzeba na kilka razy dość mocno wepchnąć haka aby wskoczył i otworzył zabezpieczenie. 

Tak raczej nie wyjmiesz kluczyka, no bo i po co jest ci potrzebny.

Ewentualnie daj na PW nr tel to Ci opowiem co i jak.

Edytowane przez fox60

Opublikowano
  • Autor
Dnia 31.05.2017 o 14:42, fox60 napisał:

:hi: Sprawa wygląda tak że aby wyjąć kluczyk to musisz zamontować hak w gnieździe i jak bolec wskoczy to dopiero jest możliwość przekręcenia kluczyka i jego wyjęcia. Takie zabezpieczenie aby nie zgubić kluczyka kiedy hak jest odpięty. Też z tym walczyłem i jak dość dawno nie był używany a w aucie jest trochę skorodowane gniazdo to trzeba na kilka razy dość mocno wepchnąć haka aby wskoczył i otworzył zabezpieczenie. 

Tak raczej nie wyjmiesz kluczyka, no bo i po co jest ci potrzebny.

Ewentualnie daj na PW nr tel to Ci opowiem co i jak.

Duży zimny browar dla Ciebie  :beer:

Uderzyłem parę razy dość mocno hakiem w gniazdo w którym powinien się zaczepić i wszystko ruszyło. Kluczyk się przekręca i wyjmuje. Wszystko działa.

W życiu bym nie wpadł na to że tak ten mechanizm jest skonstruowany. :kox: