Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie wiem co robic?moze mi ktos cos doradzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem auto z niemiec tyle tylko ze od posrednika.Problem jest tylko taki ze samochod niby wjechal do polski na lawecie.W urzedzie celnym spotkalem goscia ktory pomogl wypelnic mi papiery i we wniosku wpisalalem jakiegos lawieciarza ktorego on mi podal,tylko ze teraz po odbior akcyzy chca zebym przyszedl z ksero dowodu rejestracyjnego lawet,a ja do tego goscia nie wzielem nawet nr.telefonu!co teraz robic? :wallbash:

Opublikowano

Napisz pismo wyjaśniające do UC typu:

"Uprzejmie informuję, że w dniu ... telefon marki Nokia, model ... będący moją właśnością uległ uszkodzeniu i skasowana została pamięć telefonu. W powyższym telefonie zachowany był numer telefonu do Pana ...(laweciarz) i było to jedyne miejsce, w którym ów kontakt był zapisany.

W związku z zaistniałą sytuacją nie jestem w stanie skontaktować z Panem ... w celu uzyskania kopii dowodu rejestracyjnego."

Telefon, o którym mowa oczywiście dawno temu wyrzuciłeś.

Z laweciarzem kontaktowałeś się tylko i wyłącznie telefonicznie - on do Ciebie przyjeżdżał.

Dla wszystkiego sprawdź, czy można w książce telefonicznej odnaleźć tego gościa.

Z tego co wiem, to w przepisach nie ma nic o tym, że musisz wskazać kto i jaką lawetą przywiózł Twój samochód - równie dobrze mogłeś gościa spotkać w Niemczech na placu i zaproponować mu robotę - jest to tylko wymóg tego konkretnego UC, którego mimo szczerych chęci nie jesteś w stanie spełnić.

Generalnie mogą Ci naskoczyć, ale widocznie trafiłeś na służbistę, który chce się wykazać i może Ci trochę uprzykrzyć życie.

Opublikowano

W moim przypadku gostek z UC wołał faktury , to powiedziałem gostkowi że znajomy ma sąsiada i pożyczył lawetę i przywieźliśmy autko . Czepiał się o fakturę i czepiał to się go zapytałem czy jego znajomi za przysługi też wystawiają mu faktury.

Odpuścił z tym i zaczął się czepiać dlaczego przegląd robiłem w Strzelcach k., Masakra gostek.

Też mu coś na poczekaniu wymyśliłem ,w końcu odpuścił.

Z urzędasami ( większość ) tak już jest jak muł to się uprze. Ale pomysł z pismem jest dobry.