Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] żarówka zapalniczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeszukałem wszystko/no może prawie/ na temat zapalniczki. Jest wiele obietnic opisania, jak wyjąć żarówkę podświetlającą zapalniczkę, ale na tym się kończy, niektórzy obiecywali nawet fotostory, i nic. A mój problem właśnie na tym polega. Mam przed sobą wyjęty panel popielniczki z zapalniczką i chcę wyjąć żarówkę podświetlającą zapalniczkę. Dlaczego- brak podświetlenia. Nie wiem jak to zrobić, aby czegoś nie popsuć. Proszę kogoś, kto to robił, aby opisał jak można to zrobić. Może to proste i śmieszne dla kogoś kto już jest po tym problemie/ ja też chyba będę/. A więc : jak wyjąć żarówkę podświetlającą popielniczkę i zapalniczkę. Z góry dziękuję.

Opublikowano

z tego co wiem to zarówka jest jakos chyba na stałe przymocowana i jak chcesz miec podswietlenie to musisz wymienic ja razem z obudowa...

Opublikowano

Przerabiałem temat. Niestety troszeczkę trzeba popsuć, żeby ją wymienić... Ale spoko, główkuj. :mysli:

Opublikowano

U siebie jak wymieniałem zaróweczke to musiałem wstawic diode bo nigdzie takiej zarówki nie mogłem znależć

Opublikowano
  • Autor

Do mroova81. Kolego, bardzo dziękuję za wyjątkowo inteligentną i błyskotliwą podpowiedź. Jeżeli nie ma się nic konkretnego do powiedzenia, to się milczy. A takie posty, to tylko bezsensowne nabijanie punktów.

Opublikowano

Jakich punktów? Tutaj są jakieś punkty? Pierwsze słysze, ale jeżeli tak, to ile mam?

A wracając do tematu to chciałem Ci powiedzieć, ze popielniczka to jednorazówka i nie da sie wymienić po prostu żarówki. Żeby to zrobić potrzebujesz żarówkę na 12V maleńką szklaną bańkę z dwoma luźno wyprowadzonymi drucikami. Żeby usunąć starą i wstawić nową musisz coś tam połamać, gdyż wszystko jest klejone. Połączenia żarówki nie pamiętam jakie są orginalnie, ale ja te druciki przylutowałem, więc potrzebna będzie też lutownica i cyna. Po zmianie naprawiasz kropelką i jest gitara. O to mi chodziło. Fotostory niestety nie mam.

Czy teraz jest OK?