Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujnik parkowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was,

piszę z trzema prośbami. Posiadam audi a4 b5 2001 r silnik 1.9 TDi (90km). Ostatnio miałem do wymiany czujnik parkowania. Z forum przeczytałem jak zlokalizować uszkodzony czujnik przez VAG. Czujnik wymieniłem i pojawił się inny problem. Po wbiciu biegu wstecznego jest ciągły sygnał pikania, tak jakby widział przeszkodę. Czyściłem czujniki, sprawdzałem czy przypadkiem nie ma naklejonej folii i nadal to samo. Może musze podłączyć pod VAG i usunąć błąd bądź jakoś skalibrować czujniki? Problem, że nie mam programu i kabli VAG. (LOKALIZACJA POZNAŃ ;p) I druga prośba, ostatnio zauważyłem wystający kabel spod przedniego zderzaka. Czy to kabel od wskaźnika temperatury silnika? Czy to coś poważnego? Ostatnia rzecz. Jakiś czas temu z tyłu za kierowcą przy wybojach zaczęły dochodzić "metalowe" uderzenia. Mechanik nie mógł tego zdiagnozować, sprężyny, zaciski, amortyzatory były niedawno wymieniane.

Bez tytułu.jpg

Opublikowano

1. może być jakaś usterka jeszcze w sterowniku PDC - może jest gdzieś przetarta wiązka, któryś z czujników jest zle podpięty / kostka nie siedzi, piny zaśniedziałe lub coś w tym stylu - kalibrować nie trzeba - w kodowaniu wybierasz tylko w jakim samochodzie jest to zamontowane (a3/a4/a6...) - najlepiej podłączyć VCDSa i sprawdzić jakie są błędy, ale jak wcześniej działało to zapewne kodowanie będzie OK

2.  To kabel od czujnika temperatury zewnętrznej - jeżeli połamało ci się jego mocowanie - to można sobie poradzić "trytytką" - wystarczy zamocować go tak, aby o nic nie zahaczył i nie został wyrwany - montowany jest miedzy chłodnicą a zderzakiem

3. niestety - nie pomogę :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Czyli ten czujnik od temperatury zewnętrznej do niczego nie "podlaczam" tylko ma sobie wisiec? :P No wlasnie, wczesniej dzialalo wiec nie wiem co moze byc nie tak.. ;/ Ale dziękuję za odpowiedź.