Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z xenonem po zmianie lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z lampami po zmianie lamp na europe w angliku , silniczki lamp po wlaczeniu swiatel i zapaleniu auta chodza gora dol , lecz gdy podjezdzam pod wzniesienie lub w dol , swiatla nie obnizaja sie , tzn tak jakby samopoziomowanie nie dzialalo prawidlowo , dodam ze mialem problem z czujnikiem poziomowania (przod) ktory zostal juz wymieniony i żadnych bladow nie generuje. czy potrzebna jest jakas adaptacja po wymianie lamp ? mimo iz silniczki dzialaja ?

Edytowane przez adriano1991uk

Opublikowano

Samopoziomowanie w B6 nie reaguje na zmianę nachylenia jezdni tylko na obciążenie auta. Np. gdy auto jest obciążone z tyłu (pełny bagażnik), czujnik na tylnym wahaczu wysyła sygnał do sterownika i ten obniża światła aby nie raziły innych kierowców. 

Opublikowano
  • Autor

ok ale bylo obciazenie w bagazniku a lampy sie nie ruszaly , chyba ze przestawil mi cos na stacji diagno. bo ustawial lampy bez kompa a nie wiem czy tak sie da , wydaje mi sie ze poprostu swiatla podniesieone sa na max do gory , i nie maja juz zapasu aby sie obnizyly w dol

Edytowane przez adriano1991uk

Opublikowano

Stań pustym autem przed ścianą w odległości ok 5-10 metrów i zaznacz sobie krawędź światła, potem wsadź coś do bagażnika, przynajmniej 30kg i sprawdź czy po chwili światło obniży się do poziomu pustego auta.

Opublikowano
  • Autor

ok  sprawdze to , a co do ustawiania swiatel , myslisz ze na stacji zrobil to dobrze ? wydaje mi sie ze trzeba uzyc kompa aby "zablokowac" lampe w poz neutralnej i dopiero wtedy ustawiac

Opublikowano

Na stacji ustawiają światła tak żeby świeciły na odpowiedniej wysokości i tyle. Jeżeli nie masz pewności czy zrobili to dobrze możesz spróbować zrobić to sam.