Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przełącznik szyby pasażera A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
mam problem z przełącznikiem szyby pasażera. Może ktoś miał podobnie i pokieruje co zrobić.
Dokładnie chodzi o to, że w aucie mam 8Z0959855A (stara ikonka, 4pin) w ASO dobrali mi wg VINu 8Z0959855 (stara ikonka, 10 pin z czego 3 użyte), ale są inne wejścia na wtyczki, inne rozmieszczenie pinów i inna ich liczba.

Wg ifinterface.com są dwa typy przełączników:

• 8Z0959855 - stara ikonka, 10 pin, dla 09/00 - 06/02
  • 8Z0959855C - nowa ikonka, 4 pin, dla 07/02 - 12/04

W takim wypadku który z powyższych ma być w zamian za mój 8Z0959855A skoro jeden ma złą ikonkę a drugi ma inną wtyczkę?
Sprawdzałem na http://www.sklep.motorpol.pl/sklep/ to już 8Z0959855A nie jest chyba dostępny na nawet zamówienie...

Pozostaje mi zmiana wtyczki na 10 pin? ale jak to podłączyć skorow obecnym włączniku są 4 piny a w nowym 3 wykorzystane? Poza tym wtyczka pod 10 pin kosztuje ok. 51 zł :kox:

Opublikowano
  • Autor

Coś udało się dowiedzieć :)
8Z0959855A (stara ikonka, wtyczka 4 pin) podobno już niedostępny i dostępne są tylko:

• 8Z0959855 - stara ikonka, 10 pin, dla 09/00 - 06/02
  • 8Z0959855C - nowa ikonka, 4 pin, dla 07/02 - 12/04

Potrzebowałem nowego przełącznika, więc postanowiłem przerobić instalację żeby pasowała do 8Z0959855.

Zostawię tu jakieś informacje na temat przeróbki, bo może komuś się przyda :)

Wtyczka 10 pin to 8L0972980, natomiast 4pin to 8E0973754A (zastąpiona została 8K0973754A).

W instalacji do przełącznika szyby pasażera dochodzą 3 kabelki. Poniżej "tabelka" pokazująca kolor kabelka w instalacji oraz do którego pinu powinie być podpięty w kostce

KOLOR KABELKA             NR PINU W KOSTCE 4PIN       NR PINU W KOSTCE 10PIN
brązowo-zielony                                  3                                               2
brązowo-niebieski                               1                                               1
brązowy                                               2                                               5

Jeżeli chodzi o numerację pinów to umieszczona jest zarówno na wtyczkach jak i na samym przełączniku szyb, więc z tym nie powinno być problemu :)

Dzięki powyższej rozpisce można robić w razie czego zamiany z jednej wtyczki na drugą ;)

Edytowane przez holker