Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Prblem z abs audi a4 avant 2.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!!!Po wymianie przegubu zaczął mi się palić abs wraz z wykrzyknikiem! Pojechałem na vaga i okazało się że jest zwarcie plusa z minusem na czujniku abs. Zakupiłem nowy i okazało się że jest to samo tylko że pokazuje mi się po przejechaniu 10 metrów.Czy jest taka możliwość że podczas zakładania przegubu uszkodziłem pierścień abs , oraz czy jest możłiwość wymiany samego pierścienia abs!!! Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Dodam że czujnik abs został lekko wgnieciony.

Opublikowano

Pierścień do tego raczej nic nie ma. Ztego co piszesz wnioskuję,że zgnieceniu uległ pierwszy czujnik i wymieniłeś go na drugi :mysli:.oczywiście po założeniu nowego skasowałeś błąd vagiem? Możliwe jest też,że uszkodzeniu np:zgnieceniu uległ przewód prowadzący do czujnika przed wtyczką i wtedy wymiana czujników nic nie da. Sprawdz też czy sam czujnik przy kole jest prawidłowo zamocowany i nie obciera o pierścień.

Opublikowano
  • Autor

witam!!! wcześniej czujnik abs wraz z wykrzyknikiem zapalał się zaraz po przekręceniu kluczyka, a teraz po przejechaniu 10m . Vagiem błędy zostały sprawdzone i jest wszystko ok. obawiam się jednak że to może być jednak pierścień abs

Opublikowano

Obejrzyj w takim razie ten perścien ale jak nie ma jakiegoś mechanicznego uszkodzenia lub nie jest pęknięty to raczej nic nie powinno się dziać.Miałem kiedyś pęknięty pierścień i objawiało się to działaniem abs-u przy delikatnym hamowaniu w momencie gdy auto już prawie zatrzymywało się bo pierścień obracał się względem przegubu i fałszowało to odczyt przez czujnik.

Opublikowano

to znaczy że czujnik nie czyta prędkości koła sprwdz pierscieś i odległość czujnika od pierscienia :wink4:

Opublikowano
  • Autor

oki jutro to sprawdzę.Pozdrawiam