lisu8 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Witam mam pytanie do kolegów czy mogę wykręcić przegub wewnętrzny podczas wymiany przegubu zew. czyli całą półoś pytam ponieważ trafiłem na opinię ze może się wylać olej ze skrzyni biegów, kolejna rzecz jaką firmę polecicie chodzi mi o komplet przegub + osłona myślę o ori ale nie wiem czy ma sens przepłacać Pozdrawiam 1
krystian.gawin Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Śmiało odkrecaj półos,nic nie wycieknie. Przeguby są dosyć drogie ,jak chciałem wewnetrzyny wymienić to w sklepie śpiewali ok 280zl.Ja wymieniłem cala półos z 2012r. Z małym przebiegiem za 120zl .na allegro jest sporo tego Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
lisu8 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Dzięki za poradę, co do przegubu znalazłem na allegro ori. za 250 zł. cena całkiem spoko tak więc się skuszę, a muszę rozkręcić zawieche czy wyjdzie po dobroci ?
krystian.gawin Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Z lewej strony większego problemu nie ma,a z prawej najlepiej wachacz "banan " najlepiej odkręcić od zwrotnicy bo z włożeniem półosi będzie problemWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
lisu8 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Dzięki za poradę teraz wiem jak się do tego zabrać POZDRAWIAM
kamilch-1984 Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 Mi się udało wymienić gumę przegubu bez rozkuwania zawieszenia. Oczywiście z wyciągnięciem przegubu z piasty .
darekaudi4 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września W dniu 20.05.2021 o 06:43, kamilch-1984 napisał(a): Mi się udało wymienić gumę przegubu bez rozkuwania zawieszenia. Oczywiście z wyciągnięciem przegubu z piasty . Wyciągnąłeś półoś z prawej czy lewej strony ?
kamilch-1984 Opublikowano 13 Września Opublikowano 13 Września Nie wyciągałem półosi. Części wymieniałem na aucie. Ale szczerze powiem ,że łatwiej jest wymienić przegub rozpinając górne dwa wahacze. Wtedy odchylasz zwrotnice i masz pełen dostęp. Praktykowane dwa miesiące temu po prawej stronie.
Rekomendowane odpowiedzi