Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Propblem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam nietypowy problem po zduszeniu auta nawet rozgrzanego na biegu nie mogę odpalić auta .Dopiero jak odczekam chwilę lub wyjmę świece i przeczyszczę to odpala od razu .Świece wymieniane nowe ori z ASO 3 elektrodowe.Po podpięciu komputera u gazownika oraz u elektromechanika nie wyskakują żadne błędy oprócz sondy przed katem .Wspomnę że kata nie mam ,sonda jest nowa ,elektromechanik założył mi emulator tej sondy i coś na razie szuka emulatora bo co założy emulator to po 5 dniach znowu check wywala od sondy .

Opublikowano

Czujnik temp. zmieniałeś, on też odpowiada za sprawne odpalanie.

Opublikowano

Mam podobnie jak zgaśnie mi na LPG to potem muszę pokręcić rozrusznikiem z 15 s. Gazownik mówi ze to normalne bo musi przepalic pozostawiony gaz w cylindrach. Zupełnie inaczej gdy zgadze go normalnie z kluczyka. Wtedy nie ma problemu. Sprawdź czy jak na benzynie ( wyłączony gaz) go przy dusisz to czy będziesz mieć ten sam problem. Pozdrawiam. Ps. Co do sondy najlepiej w programie ja wyłączyć pare złotych zapłacisz u ogarniętego elektro-mechanika i spokój ;)

Opublikowano
  • Autor

TZN czujnik temperatury wydaje się być sprawny ,błędów na temat jego pracy nie wywala.No właśnie bd musiał podjechać do innego bo ten 3 raz już emulator bd wymieniał sondy ,pojeżdżę parę dni i znowu wywali błąd

Opublikowano
2 godziny temu, maniek2408 napisał:

TZN czujnik temperatury wydaje się być sprawny ,błędów na temat jego pracy nie wywala.No właśnie bd musiał podjechać do innego bo ten 3 raz już emulator bd wymieniał sondy ,pojeżdżę parę dni i znowu wywali błąd

U mnie też nie było błędu na vagu czujnika temperatury, a jednak czujnik przekłamywał.

Błąd dopiero pokaże jak czujnik całkiem padnie, jeżeli pokazuje jakieś wartości nie koniecznie dokładne to błędu nie będzie.

Opublikowano
  • Autor

Więc trzeba bd musiał może prewencyjnie wymienić ten czujnik. Wiem że tematów było dużo każdy inaczej pisał w silniku AVV 1.8 jest 1 czy dwa czujniki stawiam że dwa i który lepiej wymienić i jakiej firmy polecacie

Opublikowano

Jest 1 czujnik na 4 piny albo 2 czujniki po 2 piny.

Musisz to sprawdzić, jak czujnik to tylko oryginalny.