Kajrol Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Witam, mam pewien problem, mianowicie. Jakiś czas temu wymieniałem rozrząd przy przebiegu jakos 174tys/km. I po tej wymianie pojawiły się dziwne dzwięki. Może to drgający pasek albo pompa wody no nie wiem. Dodawałem już jeden wątek z tym tematem. Dodam że dźwiek pojawia sie tylko przy obrotach okolo 900 niżej i wyżej nie ma dźwięku. Ale do tego juz sie przyzwyczaiłem i przejechałem około 5 tyś kilometrów i nic złego sie nie dzieje. Ale zauważyłem ze podczas puszczania sprzęgła obroty podskakuja do 900-920 i po chwili spadają lub też utrzymują sie. Nie pomaga ponowne wcisniecie sprzegła czy też gazowanie. Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu wszystko znów normalnie. Najgorzej jak te oborty trzymaja sie w tym przedziale i buczy mi tam cos z rozrządu :/ . Sprzęgło wraz z dwu masą było wymieniane przez poprzedniego właściciela jakos 165 tyś km. Tak więc ze sprzegłem i biegami nie mam problemu chociaż zauważyłem ze w zimę cięzko an zimnym silniku wchodzi 2gi bieg. lecz na rozgrzanym brak problemu. Mam przejmować sie tymi obrotami? co z tym robić? nie mam VCDS
krystian.gawin Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Chyba w każdym tdi cr podskakuja przy wyciskaniu i puszczeniu sprzęgła Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Kajrol Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2017 No to w sumie dobra wiadomość tylko lipa że akurat u mnie coś tam buczy w tym zakresie obrotów :/ poza tym to mi wcale to nie przeszkadza w sumie jak bym miał coś źle z rozrządem to po przejechaniu plus minus tych 5 tyś km juź by coś było nie tak. Dobrze myślę?
Kajrol Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2017 to co u mnie wyje to chyba w sumie pompa wody . Identyczny dźwiek jak na filmiku ale tylko w tym przedziale obrotów co podałem
Voucher Opublikowano 27 Lutego 2021 Opublikowano 27 Lutego 2021 W dniu 14.08.2017 o 21:18, Kajrol napisał: No to w sumie dobra wiadomość tylko lipa że akurat u mnie coś tam buczy w tym zakresie obrotów :/ poza tym to mi wcale to nie przeszkadza w sumie jak bym miał coś źle z rozrządem to po przejechaniu plus minus tych 5 tyś km juź by coś było nie tak. Dobrze myślę? Hej, Udalo Ci sie rozwiazac ten problem? Mam podobnie, tylko co prawda jestem przed wymiana rozrzadu. W filmiku co podesłałeś to chyba pasek wydawal taki dzwiek, bo w swojej poprzedniej B6 mialem podobnie.
mosiek2206 Opublikowano 5 Marca 2021 Opublikowano 5 Marca 2021 Sprawdź może jeszcze alternator, może wydawać podobny dźwięk jak jest dojechany a jeśli ładowanie jest za słabe to silnik może podnosić obroty.
Rekomendowane odpowiedzi