Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Niedziałające liczniki, FIS + przygasanie podświetleń licznika, klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Po krótce: liczniki prędkości, obrotomierz i reszta z wyłączeniem voltomierza nie działają (stało się to po ostatnich odwilżach) ale nie cały czas, miewają przebłyski i działają. Podświetlenie konsoli jest ale pulsuje (widać tzw. pompowanie światła, ciemniej, jaśniej i tak cały czas). Miałem przepalone żaróweczki ale z pomocą kolegi już wymienione, natomiast po rozłączeniu poszczególnych kostek pod licznikiem i ponownym podłączeniu problem występuje nadal. VAG podaje błąd sygnału prędkościomierza, rozwarty lub zwarty do gleby sygnał. Gdzie można szukać usterki? Pogoda taka piękna na kręcenie bączków i testowanie kłatro a tu nerwy biorą i zabierają radość życia :(

Z góry dziękuję za pomoc.

pozdrawiam,

Maciek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam podobnie. po podlaczeniu pod Vag'a w zegarach wyszlo spiecie do masy. zeby aku mi sie nie rozladowywalo to odpinam kleme i tez po jej podlaczeniu zegary najpierw sie nie swieca, potem pulsuja a potem juz jest wszytko ok.

Opublikowano
  • Autor

dzięki za info, mój kolega który zna się na rzeczy i lubi "dłubać" rozebrał tapicerę pod kierownica po lewej stronie - jest tam złączek i kabli milijony :) Postukał, poodłączał i powłączał niektóre i zaczęło działać i jak na razie po dwóch tygodniach jest OK !

Mam nadzieję, że się nie powtórzy. Przed tym faktem jak nie świeciło to sprawdziłem czy jest ładowanie bo to ponoć też mogło by być przyczyną ale wszystko było w porządku.

• 1 rok później...