Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problem z centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z centralnym zamkiem, otwieranie i zamykanie po przez pilota działa bez problemu, lecz jeżeli przy otworzynm zamku nacisnę pedał hamulca to cały się zamyka i aby go otworzyć musze nacisnąć dwa razy przycisk otwierania na pilocie(pojedyńcze drzwi moge otworzyć po przez podwójne pociągnięcie klamki od wewnątrz). Po niciśnięciu hamulca zapala się również lampka wnętrzna(na chwile i nie zawsze). Czy ktoś miał już podobny problem?? czy jest to raczej problem z układem elektrycznym(np. jakies zwarcie)? czy problem z zamkiem centralnym?? Czy zwykły elektryk powinien to naprawić?? czy serwis zamków centrlanych?? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Wygląda na zwarcie i to chyba związane z wilgocią, "zwykły" :gwizdanie: elektryk powinien spokojnie pomóc. Oto trochę przykładów jakie są problemy:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t20602.0.html;highlight=centralny+zamek

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t10180.0.html;highlight=centralny+zamek

Opublikowano
  • Autor

Niestety elektryk nie pomógł:/ bo jak na złość rano dalej miałem ten problem, ale wracając z pracy i jadąc do elektryka wszystko było dobrze:/ i nie potrafił mi on za bardzo pomóc:/

Opublikowano

Ja miałem tak że wieczorem nie mogłem otworzyć auta i tez raz sie zamykało samo a raz wogóle nie dało otworzyc albo zamknąć. Powód: Wilgoć dostała mi sie do pompki centralnego zamka i wieczorem na wtyczkach jak było zimno robił sie szron i było przebicie. Do wiązki która idzie to pompki idzie też wiaska od lamp tylnych może jak zaświecisz stop to robi sie przebicie i Ci zamyka autko.

Opublikowano
  • Autor

To co w takim wypadku zrobic?? elektryk nie wykrył nic przy pompce a nie mogl zobaczyc czy jest przebicie bo wszystko bylo niby ok :/ w danej chwili :/

Opublikowano

Ja osuszyłem wszystkie przewody i wtyczki od pompki i zabezpieczyłem przed wilgocia i pomogło odrazu

Opublikowano
  • Autor

A czym zabezpieczyłeś?? sorry, że tak męcze ale tą fure mam w sumie od niedawna, a we wczesniejszej wilgoć aż tak nie przeszkadzała :P

Opublikowano

Póki co zrobiłem sobie ze styropianu obudowe na pompke bo zimno było :decayed: i zamknołem ją szczelnie w niej :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

Ok. Dzięki, mam nadzieje, że mi też coś takiego pomoże:)