Jump to content
IGNORED

szumi mi w prawym kole

Guest peter19854
 Share

Recommended Posts

Guest peter19854

witam

dzis uslyszulem cos denerwujacego w moim a4mianowicie jadac od predkosci 35km/h wzwyrz to slysze szumienie z prawego kola ,szumienie wzrasta wraz z predkoscia po nacisnieciu sprzegla i wrzuceniu na luz przy predkosci 80 km/h tez szumi jak i na biegu jezeli bylo by to lozysko to powino miec luzy>>????biorac auto na podnosnik (przod)mialem na luzie i krecilem lekko kolem 4 razy cos przeskoczylo , odglos ja by śruba sie urywala dzieki pozdrawiam

Guest zdeniu
dzis uslyszulem cos denerwujacego w moim a4mianowicie jadac od predkosci 35km/h wzwyrz to slysze szumienie z prawego kola ,szumienie wzrasta wraz z predkoscia po nacisnieciu sprzegla i wrzuceniu na luz przy predkosci 80 km/h tez szumi jak i na biegu
wszystko wskazuje na łożysko
biorac auto na podnosnik (przod)mialem na luzie i krecilem lekko kolem 4 razy cos przeskoczylo , odglos ja by śruba sie urywala
możliwe że hałasuje przegub gdyż jest pod dużym kątem po podniesieniu na podnośniku

Stawiam na łożysko :exclaim:

jezeli bylo by to lozysko to powino miec luzy>>????

Zawsze można poczekac, a luz napewno się pojawi :wink: a tak poważnie to najwidoczniej łożysko dopiero zaczyna szwankowac i wyczuwalnego luzu jeszcze nie ma.

Pozdrawiam!

Guest peter19854

mam nowe wiesci wrocilem od mechanika (byly moj sasiad)stwierdzil ze poszly lozyska z prawej strony strzela i szumi w dodatku ta sroba na srodku kola jest bardzo goraca z lewej strony to samo wymienie 2 od razu wymiana za lozysko 50zl i 60zl za lozysko

A co to moze byc jak lekko terkocze tylnie kolo.? Slychac tylko na pocztku na nierownej drodze.

[ Dodano: 04-04-2007, 18:17 ]

Wlasnie podnioslem kolo, zaczelem obracac i slychac, ze cos ociera. Ale dokladnie co to juz sam nie jestem w stanie stwierdzic.