Guest peter19854 Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 witam dzis uslyszulem cos denerwujacego w moim a4mianowicie jadac od predkosci 35km/h wzwyrz to slysze szumienie z prawego kola ,szumienie wzrasta wraz z predkoscia po nacisnieciu sprzegla i wrzuceniu na luz przy predkosci 80 km/h tez szumi jak i na biegu jezeli bylo by to lozysko to powino miec luzy>>????biorac auto na podnosnik (przod)mialem na luzie i krecilem lekko kolem 4 razy cos przeskoczylo , odglos ja by śruba sie urywala dzieki pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zdeniu Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 dzis uslyszulem cos denerwujacego w moim a4mianowicie jadac od predkosci 35km/h wzwyrz to slysze szumienie z prawego kola ,szumienie wzrasta wraz z predkoscia po nacisnieciu sprzegla i wrzuceniu na luz przy predkosci 80 km/h tez szumi jak i na bieguwszystko wskazuje na łożysko biorac auto na podnosnik (przod)mialem na luzie i krecilem lekko kolem 4 razy cos przeskoczylo , odglos ja by śruba sie urywalamożliwe że hałasuje przegub gdyż jest pod dużym kątem po podniesieniu na podnośniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Iceman Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 jak szumi to tylko łożysko jak terkocze to przegub Link to comment Share on other sites More sharing options...
staniek 59 Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 Stawiam na łożysko :exclaim: jezeli bylo by to lozysko to powino miec luzy>>???? Zawsze można poczekac, a luz napewno się pojawi a tak poważnie to najwidoczniej łożysko dopiero zaczyna szwankowac i wyczuwalnego luzu jeszcze nie ma. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest peter19854 Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 mam nowe wiesci wrocilem od mechanika (byly moj sasiad)stwierdzil ze poszly lozyska z prawej strony strzela i szumi w dodatku ta sroba na srodku kola jest bardzo goraca z lewej strony to samo wymienie 2 od razu wymiana za lozysko 50zl i 60zl za lozysko Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekg 1 Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 A co to moze byc jak lekko terkocze tylnie kolo.? Slychac tylko na pocztku na nierownej drodze. [ Dodano: 04-04-2007, 18:17 ] Wlasnie podnioslem kolo, zaczelem obracac i slychac, ze cos ociera. Ale dokladnie co to juz sam nie jestem w stanie stwierdzic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts