Jump to content
Przerwa techniczna od 18:00. Wracamy najszybciej jak to będzie możliwe. Przepraszamy za niedogodności.
IGNORED

Kontrolka poślizgu a brak reakcji na dodanie gazu A4 B6 2.5TDI

Recommended Posts

Posted

Cześć , ostatnio pojawił mi się następujący problem . Jak silnik rozgrzeje się do 90 stopni to jadąc np. po autostradzie stałą prędkością 150km/h zaświeca mi się kontrolka od trakcji i chwilami audi nie reaguje na naciśnięcie padłu gazu i czuć spadek mocy . Wciskam jeszcze raz i jest ok . Po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu kontrolka gaśnie . Dzieje się tak w czasie jazdy w trasie nie po mieście . Dodam że po prawej stronie silnika stojąc przodem , widzę wiszące  przewody podciśnieniowe nigdzie nie podłączone . Może to jest przyczyna ? 

Posted

Moze.....

bledy jakies wywala?

Posted (edited)

...a podczas świecenia się kontrolki zmienia się dźwięk silnika? Najpierw sprawdź błędy i módl sie, żebyś nie zobaczył 00505. A przede wszystkim napisz o jakim silniku mówimy

Edited by GOLI
Posted

Motor 2.5 TDI AKE 180KM , nie dźwięk silnika jest cały czas taki sam . Tylko mam wrażenie że w momencie zaświecenia się kontrolki trakcji  audi nie przyspiesza tak jak powinna . Sprawdzę błędy .

Posted

Sprawdź błędy, bez tego nie ma sensu gdybać...

• 4 months later...
Posted
Sprawdź błędy, bez tego nie ma sensu gdybać...
Temat ogarnięty , po 1 uszkodzony był czujnk pedalu stop ,po 2 pęknięty przewód ciśnieniowy od sterowania klapą przepustnicy .

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka