Jump to content
Przerwa techniczna od 18:00. Wracamy najszybciej jak to będzie możliwe. Przepraszamy za niedogodności.
IGNORED

Szarpanie przy ruszaniu 2.0tdi 177km CGLC

Recommended Posts

Posted

Witam mam problem z moim Audi B8 lift 2.0Tdi 177km po przejechaniu jakiś 60-80km jak auto dobrze się rozgrzeje zaczyna szarpać w ostatniej fazie puszczania sprzęgła tylko z pierwszego biegu na zimnym jest wszystko Ok wiem ze to częsty problem B8 i A6 C7 ale czy uporał się już ktoś z tym raz na zawsze ??!

• 1 month later...
Posted

Witam. Podpinam się pod temat. Po przejechaniu około 50 km i jazdy z 3 km w szarpie przy ruszaniu z jedynki i na całej budzie czuć drgania( jakby jechało się po koleinach lub felgi były kwadratowe  ☺) dodam tylko że dzieje się to na cieply silniku, na zimnym pracuje idealnie zero drgań, super przyspiesza nie trzęsie buda. Dodam tylko że mam do wymiany dwa górne wahacze z przodu i jestem po wymianie sworzni  dolnych. 

• 1 year later...
  • 2 years later...
Posted
W dniu 24.10.2017 o 08:47, WojtekA6C7 napisał:

Witam mam problem z moim Audi B8 lift 2.0Tdi 177km po przejechaniu jakiś 60-80km jak auto dobrze się rozgrzeje zaczyna szarpać w ostatniej fazie puszczania sprzęgła tylko z pierwszego biegu na zimnym jest wszystko Ok wiem ze to częsty problem B8 i A6 C7 ale czy uporał się już ktoś z tym raz na zawsze ??!

Ogarnołeś temat tego szarpania

Posted
22 godziny temu, bern napisał:

Ogarnołeś temat tego szarpania

Kupiłem przy 120tkm szarpało ,sprzedałem przy 220 dalej szarpało nic z tym nie robiłem, momentami przestawało .Sprzedałem auto koledze i mówi ze jest dalej to samo,

• Upvote 1
Posted
W dniu 12.11.2021 o 07:29, WojtekA6C7 napisał:

Kupiłem przy 120tkm szarpało ,sprzedałem przy 220 dalej szarpało nic z tym nie robiłem, momentami przestawało .Sprzedałem auto koledze i mówi ze jest dalej to samo,

To nic nie robiłeś.Ja swoje sprzęgło jak przypalę to na jakiś czas mam spokój.Jest to trochę denerwujące ale też będę jeździł i nic nie wymieniał.

• 7 months later...
Posted (edited)

Witam mam podobny problem w multitroniku w A4 B8 2012. Podczas ruszania ciężko się zbiera, trzeba więcej gazu i ruszy ale z lekkim szarpnięciem, pod górkę tez ciężko podjechać. Czy coś ktoś z tym zrobił z was, czy np sprzęgło, czy raczej coś w skrzyni, mam już 200 tys zrobione, olej w skrzyni wymieniany co 60 tys. Nie spodziewałem się takich problemów, normalnie podczas jazdy raczej wszystko ok, ale ruszanie średni idzie. Miałem już wcześnie multitronika w A4 B7, miało 150 tys i żadnych problemów. 
jak możecie się podzielić informacjami, będę wdzieczny.

Edited by przemograczyk
Błędy