FilipMA4 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam Wszystkich! Z góry dzięki za zainteresowanie. Zamontowałem Navi Plus Dx w moim A4. Niestety z początku navi pokazywała, że jestem w polu bądź poza drogą i nie wyznaczała trasy, odswieżając aktualną pozycję co ok. 5 min. Okazało się, że navi nie jest spięta z ABS, wstecznym itd. Podałem jednak sygnał GALA na pin 5, a sygnał s-cont na pin 4 gniazda 26 pin, w które powinien być podłączony sygnał z ABS itd. Sposób mało elegancki, ale skuteczny. Sytuacja znacznie się poprawiła i navi pozycjonuje i wyznacza trasę. Cały czas jednak jest bardzo mało dokładna i odświeżanie jest trochę za wolne. Slyszałem, że należy skalibrować GALA na 8 impulsów. Nie wiem jednak jak to zrobić i czy to może być przyczyną nierównej pracy nawigacji? (mam oryginalną mapę PL/CZ 2009, a antena widzi średnio 7-8 satelit) Dzięki i pozdrawiam
kwiatki Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Witam Wszystkich! Z góry dzięki za zainteresowanie. Zamontowałem Navi Plus Dx w moim A4. Niestety z początku navi pokazywała, że jestem w polu bądź poza drogą i nie wyznaczała trasy, odswieżając aktualną pozycję co ok. 5 min. Okazało się, że navi nie jest spięta z ABS, wstecznym itd. Podałem jednak sygnał GALA na pin 5, a sygnał s-cont na pin 4 gniazda 26 pin, w które powinien być podłączony sygnał z ABS itd. Sposób mało elegancki, ale skuteczny. Sytuacja znacznie się poprawiła i navi pozycjonuje i wyznacza trasę. Cały czas jednak jest bardzo mało dokładna i odświeżanie jest trochę za wolne. Slyszałem, że należy skalibrować GALA na 8 impulsów. Nie wiem jednak jak to zrobić i czy to może być przyczyną nierównej pracy nawigacji? (mam oryginalną mapę PL/CZ 2009, a antena widzi średnio 7-8 satelit) Dzięki i pozdrawiam czy ktos bylby w stanie odpowiedziec?
mentryb Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Naciskasz AS i strzalke w dol i pokazuje ci menu serwisowe potem naciskasz pokretlo zeby pokazalo wersje softu potem flaga i ustawiasz rozmiar opon i gale
Rekomendowane odpowiedzi