Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

GALA zamiast ABS w Navi Plus - jak ustawić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Z góry dzięki za zainteresowanie. Zamontowałem Navi Plus Dx w moim A4. Niestety z początku navi pokazywała, że jestem w polu bądź poza drogą i nie wyznaczała trasy, odswieżając aktualną pozycję co ok. 5 min. Okazało się, że navi nie jest spięta z ABS, wstecznym itd.

Podałem jednak sygnał GALA na pin 5, a sygnał s-cont na pin 4 gniazda 26 pin, w które powinien być podłączony sygnał z ABS itd. Sposób mało elegancki, ale skuteczny. Sytuacja znacznie się poprawiła i navi pozycjonuje i wyznacza trasę. Cały czas jednak jest bardzo mało dokładna i odświeżanie jest trochę za wolne.

Slyszałem, że należy skalibrować GALA na 8 impulsów. Nie wiem jednak jak to zrobić i czy to może być przyczyną nierównej pracy nawigacji?

(mam oryginalną mapę PL/CZ 2009, a antena widzi średnio 7-8 satelit)

Dzięki i pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Wszystkich!

Z góry dzięki za zainteresowanie. Zamontowałem Navi Plus Dx w moim A4. Niestety z początku navi pokazywała, że jestem w polu bądź poza drogą i nie wyznaczała trasy, odswieżając aktualną pozycję co ok. 5 min. Okazało się, że navi nie jest spięta z ABS, wstecznym itd.

Podałem jednak sygnał GALA na pin 5, a sygnał s-cont na pin 4 gniazda 26 pin, w które powinien być podłączony sygnał z ABS itd. Sposób mało elegancki, ale skuteczny. Sytuacja znacznie się poprawiła i navi pozycjonuje i wyznacza trasę. Cały czas jednak jest bardzo mało dokładna i odświeżanie jest trochę za wolne.

Slyszałem, że należy skalibrować GALA na 8 impulsów. Nie wiem jednak jak to zrobić i czy to może być przyczyną nierównej pracy nawigacji?

(mam oryginalną mapę PL/CZ 2009, a antena widzi średnio 7-8 satelit)

Dzięki i pozdrawiam

czy ktos bylby w stanie odpowiedziec?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Naciskasz AS i strzalke w dol i pokazuje ci menu serwisowe potem naciskasz pokretlo zeby pokazalo wersje softu potem flaga i ustawiasz rozmiar opon i gale