uosiek Posted November 10, 2017 Posted November 10, 2017 Cześć! Mam zagadkę ze ściąganiem auta na boki. B6 1.8TQ Avant, zawieszenie 1BE, 2 miesiące temu robiona geometria z przodu. Otóż, od jakiegoś roku próbuję rozwiązać problem z tym, że auto ściąga w prawo przez cały czas. Zarówno na nowych oponach letnich jak i zimowych.Zrobiłem kontrolę geometrii z przodu i wszystkie wymiary były na środku swojego zakresu.Na wiosnę wymieniałem dolne wahacze z przodu, reszta na ścieżce diagnostycznej zdrowa. Żeby było weselej, dzisiaj wpadły nowe felgi 18" z nowymi oponami i auto tym razem ściąga w lewo. Czy geometria tylnej osi może być nie w porządku i da się ją regulować?Mam takie wrażenie, że ściąganie w prawo nie pochodziło od ciągnięcia przednich kół w prawo, tylko ciągnięcia tylnej osi w lewo. Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
jaguaro Posted November 10, 2017 Posted November 10, 2017 Raz ze Q dwa to B6 wiec nie może być inaczej regulacja tylnej osi była i jest. Zacznij od tego. Zbieżność to mało, musisz zrobić też geometrię. Tapnięte z iPhone
Makale Posted November 11, 2017 Posted November 11, 2017 Ośka też ma geometrie z tyłu. Przecież Q i ośka to to samo zawieszenie... Geometrie się robi całą kompletną. Z tyłu są 3 regulacje geometri a z przodu geometrie ustawia sie całymi sankami bo na samych wahaczacj regulacji nie ma.
Recommended Posts