Jump to content
IGNORED

opony zimowe a4 b8

Recommended Posts

Posted

Witam .

Kupiłem opony zimowe debica frigo HP2 205/55/16 , przy wymianie gość powiedział że te opony są trochę za małe i powinny być 225/60/16

Czy nie bedzie zadnego problemu jesl zostaną te opony?

Posted

205/60 to oryginalny rozmiar a zamiennik to 225/55 - wg mnie jak masz oryginał felge to jeden jak i drugi rozmiar jest ok [emoji56]

myślę, że wulkanizator 'do wymiany' [emoji23]

mi taki fachowiec dobil ponad 4 atmosfery do 19'' felgi 245/35 twierdząc. że to optymalne ciśnienie [emoji23][emoji87]

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Posted

Felgi oryginalne,tylko opona 205/55 a powinna byc 205/60  ;/ , i nie wiem co robić, nie będzie żadnych problemów jesli zostaną?

Posted

wg mnie nie bo to niewielka różnica jest [emoji4]ja bym się nie przejmował, Stare zimowe miałem 225/55 a teraz mam 205/60 i byle się kręciły i spełniały swoją rolę [emoji56]

wg tabeli zamienników opon na felgi19 powinienem mieć szerokość 235 lub 255 a wybrałem 245 i problemów żadnych nie mam [emoji482]

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Posted

Jakie masz parametry felgi? ;)

• Upvote 1
Posted

5x112

Et46

7cali

Szerokosc piasty 66,6

Posted

Nie wiem czy to idealnie Twoja felga, ale parametry te same..

http://www.original-felgen.com/8k0601025bd8z8.html

Do takiej felgi fabrycznie dawano 205/60, więc szerokość ok, jedynie profil masz ciut mniejszy, ale wg mnie nie powinno być znaczącej różnicy.

Tu masz opis wszystkich ori felg z parametrami i fabrycznie dobieranymi oponami. Może znajdziesz swoje:

http://www.original-felgen.com/audi/a4/b8/2

• Upvote 1