Ppetr0 Posted November 14, 2017 Posted November 14, 2017 Witam, Od niedawana coś zaczęło mi hałasować w dolnej części słupka B od strony pasażera. Podejrzewam mocowanie pasa bezpieczeństwa lub jakiś plastikowy uchwyt. Czy ktoś miał podobny problem i czy ktoś wie jak zabrać się do demontażu tych plastików? Czy trzeba odłączyć boczne kurtyny przed rozpoczęciem takiej zabawy. Przeszukałem dział Wnętrze i DYI i nie znalazłem odpowiedzi na te pytania. W sieci znalazłem taki link http://www.audizine.com/forum/showthread.php/314699-Rattle-inside-the-seatbelt-B-Pillar-trim? , ale nie ma tu odpowiedzi na moje pytania. Ktoś mógłby pomóc i coś doradzić?
Hubert30 Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 Musisz starannie przeszukac forum napewno gdzies jest Najpierw demontujesz plastik górny z regulacja wysokości pasa -oburącz za dół i energicznie pociagasz do siebie jest na samych klipsach Dolna częśc ma chyba dwie śrubki u góry (które beda widoczne po zdemontowaniu górnej części) pociągasz do siebie jak puszcza klipsy na słupku to w drugim kroku do góry Przed demontazem zdemontuj uszczelki gumowe drzwi chociaż na długosci demontowanych osłon słupka B Prawdopodobnie trzeba tez zdemontowac osłony progów plastikowe też na spinkach
Recommended Posts