Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ponowne zaadoptowanie tempomatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam audi 1.8T BEX. Mój problem polega na tym, że gdy gościu wyłączył mi drugę sondę lambdę to przestał działać mi tempomat. Sprawdzałem na Vag'u i oba pedały działają. On mi powiedział, że po takiej operacji często mu się zdarzało, że tempomat przestawał działać i dodał, że potrzebne jest wyłączenie tempomatu w komputerze oraz ponowne zaadoptowanie. On sam nie wie jak to się robi a ja sam nie wiem jak to zrobić. Na internecie znalazłem jak niby zaadoptować tempomat ale nigdzie nie znalazłem jak go wyłączyć. Posiadam Vaga i potrzebuję jakiejś pomocy co i jak zrobić, aby przywrócić go do życia.

Opublikowano

Na forum masz podane kodowanie poszczególnych sterowników.
Porównaj z tym co jest u Ciebie i może znajdziesz błąd.
Masz w zwijaku zobacz od pkt 5
https://a4-klub.pl/topic/14538-wymiana-modu%C5%82u-kierownicy-pod-tempomat-kierownic%C4%99-multifunkcyjn%C4%85/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Witam. Wznawiam temat. Nie miałem wcześniej czasu żeby próbować coś z tym robić. Dopiero w ten weekend mi się udało do tego zajrzeć. z punktu 5 próbowałem dodać tempomat w 16-kierownica oraz logować w 1-engine ale nic z tego. Powiedzcie mi czy w ABS-ie też próbować coś robić, czy nie ma bata zeby nie działało przez to?