VAQ Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Cześć. Od niedawna posiadam A4 B6 Cabrio, i ostatnio wywaliło mi na FIS-ie błąd tylnej żarówki tablicy. Sprawdziłem, faktycznie lewa była przepalona. Z trudem odkręciłem ten mały klosz od żarówki, patrzę - cała osmolona. Cyk, pojechałem na stację, kupiłem żarówki, wkładam, nie działa. WTF. Błąd nie znika, świeci tylko prawa. O co może chodzić? Styki raczej na pewno dobre, bo widać gołym okiem że nie są zaśniedziałe - pomocy, bo już mnie nerw strzela...
iwadrian Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Miernik albo próbnik w rękę i sprawdź napięcie na stykach, i w kostce na początek. 1
VAQ Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Opublikowano 21 Listopada 2017 Styki widzę gołym okiem, a kostka? Jak się do niej dostać? Druga kwestia czy jak włożę żarówkę to od razu powinna zacząć świecić? czy trzeba gasić i zapalić znowu zapłon?
iwadrian Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 W kostkę jest wpięta lampka. Zarówka powinna od razu świecić.
VAQ Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Opublikowano 21 Listopada 2017 8 minut temu, iwadrian napisał: W kostkę jest wpięta lampka. Zarówka powinna od razu świecić. Nie widzę tam żadnej kostki, jedynie dwa złote styki
iwadrian Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) to sprawdź na nich czy dochodzi plus i masa. i czy żarówka którą kupiłeś jest napewno sprawna. Oczywiście z góry zakładam, że dwie blaszki (styki) z tyłu lampki są na miejscu i nie są skorodowane. Edytowane 21 Listopada 2017 przez iwadrian
VAQ Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Opublikowano 23 Listopada 2017 Już się uporałem, jedna z blaszek była luźna, zlutowałem i wzmocniłem i łapie, jutro zamontuję klosz i będzie cacy. Dzięki kolego za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi