Opublikowano 11 Grudnia 20178 l Witam Po ostatniej wymianie uszczelek pokryw zaworów, płukance i zmianie oleju z 10w40 na 5w30 , po przejechaniu okolo 100km pojawil sie spory wyciek oleju. Góra silnika sucha. Dorzucam pare zdjęć, moze ktoś wie skąd ten olej moze wyciekac, polowa miski jest w oleju oraz większość lewej strony , z tego co udalo.mi sie zauważyć leci głównie z lewej przedniej strony silnika i troche mniej w okolicach kolektora z prawej i lewej strony. Dorzucam pare zdjęć.
Opublikowano 11 Grudnia 20178 l najpewniej leci z uszczelniacza walka i lub zaślepki https://www.a6klub.pl/-a6-c5-wymiana-broku-zaslepki-walka-rozrzadu-zdjecia-vt47116.htm
Opublikowano 11 Grudnia 20178 l Autor I to by tak mocno.chlapalo? Oleju ubywa dość sporo czy to jazda czy postój.
Opublikowano 11 Grudnia 20178 l Mój kumpel w oplu dzięki tej uszczelce miał całe podwozie zakonserwowane, a po każdym postoju plame na ulicy zostawiał.
Opublikowano 11 Grudnia 20178 l Autor To by sie zgadzalo, oby nie bylo nic bardziej poważnego, i tak poszlo juzto w nią 6k
Opublikowano 11 Grudnia 20178 l ojj potrafi zachlapać porządnie i smierdzieć jak pojdzie na wydechy ;-)
Opublikowano 11 Grudnia 20178 l Autor Tyle ze najintensywniej sączy sie olej z mniej więcej wskazanego miejsca tylko ze z dołu silnika , bo Góra jest sucha, tam gdzie jest ta zaslepka brok jest tez troche oleju ale nie az tak duzo jak tam z przodu
Opublikowano 12 Grudnia 20178 l Kolego jak tego nie poczyścisz najpierw to możesz szukać i szukać niestety....
Opublikowano 12 Grudnia 20178 l Autor Troche wycierałem ale weź to poczyść dokładnie jak w niektórych miejscach kciuka nie włożysz he Jutro sie za to wezme spóbuje poczyścić, szkoda że kanału nie mam, bo tak to ciężko coś zdziałać ;/ Ale leje sie z niego dość mocno . Troche to mnie zdziwiło uszczelniłem góre to zaczęło się lać z dołu