Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] W jaki sposób podłączyć niefirmowe radio do wzmacniacza ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :)mialem fabryczne radio blaupunkt delta i podlaczylem inne radio i mi nie graja tylne glosniki ;( wiem ze to juz bylo bo kazdy mi to pisze :no: ale ja nic juz z tego nie rozumie?czy ktos potrafi mi powiedziec jak podlaczyc ten wzmacniacz bez wydawania kasy?jesli sie nie da to czy cos takiego zadziala? http://www.allegro.pl/item538459383_audi_a2_a3_a4_a6_iso_adapter_glosniki_tyl.html

* nazywaj prosze watki zgodnie z regulaminem i stosuj odpowiedni prefix, zamieszczaj w odpowiednim dziale [Musashi]

Opublikowano

To są adaptery do podłączenia głośników i radia.Jeśli chcesz podłączyć wzmaka to potrzebne są kabel z bezpiecznikiem yeki.Hmm...co do głośników i tego że nie grają to looknij na kable jeszcze raz czy wszystko jest tak jak powinno być,oraz w ustawieniach radia może tylne są poprostu wyłączone i nie grają.

Opublikowano
  • Autor

wzmacniacz jest podloczony fabrycznie pod tyl glosnikow,z radia gra tylko przod.Przy fabrycznym radiu graja wszystkie glosniki.?

Opublikowano

Sprawdź podłączenie wzmaka i poszperaj w radiu.Pod każdym jednym radiem powinny grać wszystkie cztery głośniki.Tak na przyszłość ten temat powinien znajdować się w dziale Nawigacje - Car Audio - CB Radio

Opublikowano

Naj prościej będzie pociągnąć osobne kable do głośników tylnych. Ale wtedy ominiesz wzmacniacz. Jeśli chcesz podłączyć przez wzmaka to musisz mieć w radiu osobne wyjście przedwzmacniacza. Jeśli go nie masz to zostaw w spokoju fabryczny wzmacniacz (bo i tak jest do niczego) i podłącz kablami bezpośrednio pod głośniki.

To jest najprostsza metoda bez wielkich nakładów finansowych. Kupujesz tylko kabel, albo wykorzystujesz te które prowadzą do wzmacniacza.

Opublikowano
  • Autor

moze i masz racje,wywale wzmacniacz i podlacze glosniki bezposrednio od radia i wykorzystam staru kable :good:

Opublikowano
Sprawdź podłączenie wzmaka i poszperaj w radiu.Pod każdym jednym radiem powinny grać wszystkie cztery głośniki.Tak na przyszłość ten temat powinien znajdować się w dziale Nawigacje - Car Audio - CB Radio

nie prawda.

jesli ma oryginalna instalacje audio z oryginalnym wzmakiem to po podlaczeniu radia nie ori audi tyl nie zagra. a to dlatego ze podlaczy do radia 2x standard iso z instalacji auta a kostki mini iso juz nie. a mini iso odpowiada wlasnie za puszczenie sygnalu na wzmacniacz napedzajacy tylne glosniki.

RYSIU jesli chcesz podlaczyc oryginalny wzmacniacz podlacz ten adapter z linku ponizej (ten co podales jest troche inny) i pieknie wszystko zagra. zestaw jest plug n' play.

http://www.allegro.pl/item535986607_modul_audi_na_tylnie_glosniki_bosse_mini_iso.html

widze ze dublujemy posty bo praktycznie o to samo pytales tu: http://www.a4-klub.pl/smf/wymiana_radia_fabrycznegonie_gra_tyl_w_a4-t63975.0.html

Opublikowano
  • Autor

mam tez nowe glosniki i radio:)musi zadzialac bo podlacze glosniki pod samo radio wykorzystujac stare kable od wzmacniacza. I mysle ze tez bedzie dobrze grac bo radio ma moc 4*27 rms a glosniki ktore kupilem maja lacznie 120 rms.A moze sie myle? :mysli:

Opublikowano

pod samym radiem jak rozkrecisz glosniej zaczna "pierdziec"

Opublikowano
  • Autor

zaryzkuje i podlacze tak jak mowilem :) jesli bedzie lipa to wtedy pomysle nad tym wzmacniaczem :hi:

Opublikowano

Oryginalny wzmacniacz itak jest lipny więc lepiej daj sobie z nim spokój (chyba że masz BOSE). :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

wie ktos jak podlaczyc te kable zeby zagraly glosniki tylnie z wzmacniaczem?i czy PIONEER DEH-P5530MP ma aż taki zly wzmacniacz?[br]Dopisany: 02 Luty 2009, 17:14_________________________________________________udalo mi si podlaczyc radio pod ten fabryczny wzmacniacz :)wystarczylo 5 kabelkow i je polaczyc.Zrobilem to tak,1 +12v od kostki do wzmacniacza.2+ R od radia do wzmacniacza.3 +L od radia do wzmacniacza.3i4 -sa razem. Wszystko dziala tak jak pod fabrycznym.Jak myslicie czy to dobrze jest podlaczone?[br]Dopisany: 02 Luty 2009, 19:15_________________________________________________DOBRZE BEDZIE?