LPLTITEK Opublikowano 25 Grudnia 2017 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Witam wszystkich. Mam problem z moim q5 2.0tdi143km quattro na 5 i 6 biegu slizga mi się sprzęgło problem w tym że nie zawsze i gdy wcisne sprzęgło i puszczę problem znika. Czy miał ktoś podobny problem?Słyszałem że te sprzęgła są wadliwe i niezbyt trwałe. Podejrzewam że może coś nie tak na tulejce wysprzeglika lub tarcza nie odprowadza pyłu zbiera się nadmiar.
edraven Opublikowano 25 Grudnia 2017 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Jaki masz przebieg? spróbuj kilka razy delikatnie przypalić sprzęgło ale z wyczuciem. moze masz zeszkloną powierzchnię tarczy i nie ma juz odpowiedniego tarcia.
LPLTITEK Opublikowano 25 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2017 2 godziny temu, edraven napisał: Jaki masz przebieg? spróbuj kilka razy delikatnie przypalić sprzęgło ale z wyczuciem. moze masz zeszkloną powierzchnię tarczy i nie ma juz odpowiedniego tarcia. 155tys przebieg. Próbowałem już. Nie zawsze jest poślizg 2 tygodnie będę jeździł i nic a raz na jakiś czas się pojawi
LPLTITEK Opublikowano 25 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2017 Czy w q5 jest takie samo sprzęgło jak a4 b8. Czy istnieją jakieś wzmacniane sprzęgła. Czy wersja 190km ma takie samo sprzęgło?
LPLTITEK Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2017 Przyczyną znaleziona. Wysprzeglik zawieszal się. Wymiana płynu i problem znikł. Przy wymianie stary płyn był czarny i wylatywaly jakieś grudki/syf który blokował powrót płynu i blokował to wysprzeglik.
Rekomendowane odpowiedzi