Jump to content
IGNORED

audi q5 2.0tdi 143km poślizg sprzęgła

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich. Mam problem z moim q5 2.0tdi143km quattro na 5 i 6 biegu slizga mi się sprzęgło problem w tym że nie zawsze i gdy wcisne sprzęgło i puszczę problem znika. Czy miał ktoś podobny problem?Słyszałem że te sprzęgła są wadliwe i niezbyt trwałe. Podejrzewam że może coś nie tak na tulejce wysprzeglika lub tarcza nie odprowadza pyłu zbiera się nadmiar. 

Posted

Jaki masz przebieg? 

spróbuj kilka razy delikatnie przypalić sprzęgło ale z wyczuciem. moze masz zeszkloną powierzchnię tarczy i nie ma juz odpowiedniego tarcia. 

Posted
2 godziny temu, edraven napisał:

Jaki masz przebieg? 

spróbuj kilka razy delikatnie przypalić sprzęgło ale z wyczuciem. moze masz zeszkloną powierzchnię tarczy i nie ma juz odpowiedniego tarcia. 

155tys przebieg. Próbowałem już. Nie zawsze jest poślizg 2 tygodnie będę jeździł i nic a raz na jakiś czas się pojawi 

Posted

Czy w q5 jest takie samo sprzęgło jak a4 b8.  Czy istnieją jakieś wzmacniane sprzęgła. Czy wersja 190km ma takie samo sprzęgło? 

Posted

Przyczyną znaleziona. Wysprzeglik zawieszal się. Wymiana płynu i problem znikł. Przy wymianie stary płyn był czarny i wylatywaly jakieś grudki/syf który blokował powrót płynu i blokował to wysprzeglik.