filozof1993 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 (edytowane) Witam, Jak w temacie. Podczas ruszania do przodu czy też do tyłu przez jakiś czas słychać takie tarcie. Dźwięk słyszalny jest podczas puszczania sprzęgła i potem przez chwilkę jeszcze delikatnie to słychać. Silnik 2.0 TFSI 180 KM . Spotkał się już ktoś z tym ? Z góry dziękuję , Pozdrawiam Edytowane 1 Stycznia 2018 przez filozof1993
Cin3k Opublikowano 11 Lipca 2018 Opublikowano 11 Lipca 2018 @filozof1993 Namierzyłeś może przyczynę tego dźwięku? Bo mam u siebie teraz coś podobnego. Na luzie jest cisza, wrzucam bieg i przy prawie całkowitym odpuszczenia sprzęgła słychać tarcie. Występuje to na 1 i R. Wydaje mi się, że występuje to jedynie na zimnym silniku, po dłuższym postoju.
Rafalb_111 Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 Witam, znacie przyczynę tarcia? Mam takie samo tarcie ale na skrzyni S-tronic i silniku 2.0 TFSI
Cin3k Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Ja się jeszcze tym nie zajmowałem, więc nie namierzyłem co trze :). Będę niedługo wymieniał poduszki pod silnikiem, wtedy mi mechanik zdiagnozuje co to. Chyba, że @Rafalb_111 juz odkryłeś przyczynę?
Fox55 Opublikowano 15 Września 2019 Opublikowano 15 Września 2019 Witam, widzę, że to stara sprawa, ale mam podobne objawy i interesuje mnie przyczyna tego tarcia. Czy już ustaliliście przyczynę? Pozdrawiam
MatOl33 Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca Witam. Mam ten sam Problem od dłuższego czasu, dziwne tarcie podczas ruszania na zimnym silniku. Czy udało się komuś ustalić przyczynę?
Rekomendowane odpowiedzi