Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

101 AXR km tryb awaryjny turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie kupiłem audi z silnikiem 101 km dla dziewczyny co prawda nie A4 AWX   tak jak moja ale ale też dieselek A3 AXR 101 km  .Od kiedy ją mamy  występuje problem z turbiną czasem wpada w tryb awaryjny po zgaszeniu auta jedzie normalnie .W związku z tym ze teraz mam długo oczekiwany urlop postanowiłem się za to zabrać . Powiem tak wymieniłem wszystkie wężyki podciśnienia ale nic nie dało myślałem podmienić zaworki  ale powyższa usterka nie występuje zbyt często i nie wiem czy tak mógłbym jeździć  .Usterka jest trudna do zdiagnozowania gdyż póki co nie działa gniazdo diagnostyczne z nie wiadomo jakich przyczyn pomimo sprawnego bezpiecznika i wzrokowych oględzin przewodów .Pytanie moje jest takie czy mając Vakumometr kupiony ostatnio na allegro mogę wyeliminować usterkę czy wina jest po stronie turbiny czy gdzieś indziej .Pozdrawiam i dzięki za wskazówki .

Opublikowano

Bez logów ciężko coś podpowiedzieć, ale pewnie będzie to zapieczona geometria w turbinie. Z którego roku jest auto? Sprawdź jeszcze prawidłowość podłączenia  pinów w gnieździe obd, kiedyś ludzie którzy chcieli się zabezpieczyć przed kradzieżą, zmieniali ich kolejność i nie można było się połączyć z autem.

Opublikowano
  • Autor

Tracer A3 jest z 2002 roku

Opublikowano
  • Autor

I co panowie pomoże ktoś ?

Opublikowano

Bez kompa będzie ciężko, ale do sprawdzenia czy turbo przeładowuje najlepsze byłoby podłączenie jakiegoś wskaźnika doładowania i obserwowanie podczas jazdy do ilu skacze ciśnienie.

Taniej i szybciej będzie jak ogarniesz to gniazdo obd.

Edytowane przez Tracer39