Jump to content
IGNORED

[ALL B6] Demontaż navi w bagażniku - potrzebny schemat

Recommended Posts

Posted

Witam,

Potrzebuje schemat Montażu/demontażu napędu małej nawigacji w bagażniku.

Całość znajduje się w plastikowej obudowie, widoczna jest jedna śruba. Gdzieś są jakieś zatrzaski? nie chce niczego połamać, a potrzebuje sie dostać do lasera.

Z góry dzięki

Posted

Tez bede to na dniach przerabial, wiec jak sie juz uporam to dam znac... Chyba ze zrobisz to wczesniej to sie pochwal...[br]Dopisany: 03 Luty 2009, 00:06_________________________________________________Co najgorsze w ELSIE nic nie ma na ten temat...

Posted

Jak niema jak jest :tongue4: Dałem zrzut ekranu żebyś wiedział gdzie szukać :)

Dane wpisałem na pałe bo nie wiedziałem jaka skrzynia i most

238d846a69237144.jpg

Posted

tyle to ja tez znalazlem i sam naped to juz mam wymontowany, ale chodzi o sam kosz/obudowe...[br]Dopisany: 03 Luty 2009, 22:07_________________________________________________No i zrobiła się ładna pogoda, więc wyszedłem coś podłubać w aucie, udało się bez większych problemów wymontować obudowę. Kilka zdjęć z opisem:

całość trzyma się na trzech śrubach - zaznaczone czerwonym kółkiem

96a3bdcba8790b07med.jpg

jednak żeby się dostać do tej śruby schowanej po lewej stronie i później to jakoś wyciągnąć trzeba zdemontować boczną tapicerkę, czyli zacząć od uchwytów w podłodze (torx 30) i śrubki w górnej części (torx 20) + odkręcenie progu bagażnika, tego nad zderzakiem, trzymają go 4 śrubki od wewnątrz bagażnika (torx 20)

a83ba202aece108bmed.jpg

po wykręceniu tego wystarczy mocniej pociągnąć bo tapicerka trzyma się jeszcze na 2 zatrzaskach

9429dc78ba5a2d87med.jpg

mi udało się to wszystko zrobić bez całkowitego demontażu tapicery, jedynie odchyliłem troche mocniej i jakoś wyszło

cea24f5b30e88a08med.jpg

Pod tym koszem jest jeszcze taka mała "podłoga" plastikowa, która też wychodzi bez problemu, jednak jak się ją wyciągnie to zostaje goła dziura, choć z drugiej strony powiększa się schowek...

Posted

no dokładnie to tak wygląda :)

a czemu to demontowałeś ??

Posted

żeby mieć dodatkowy schowek, zawsze sie na cos moze przydac... a poza tym mam nadzieje, ze latwiej sie to opchnie jak bedzie z obudowa... :>[br]Dopisany: 05 Luty 2009, 14:31_________________________________________________no i mialem racje, poszlo w miare szybko i to do Pepika z Pragi, ktory kupil ode mnie wlasnie dlatego, ze potrzebowal plastikowa ramke w ktora wchodzi naped...