Jump to content
IGNORED

[ALL B7] Gasnący reflektor i oświetlenie rejestracji

Recommended Posts

Posted

Witam,

Zanim wybiorę się do ASO z tym problemem, chciałem zasięgnąć Waszej opinii. A mianowicie:

niepokoi mnie zachowanie oświetlenia w moim samochodzie. A dokładniej dwa razy zdarzyło mi się nagle, w czasie jazdy stracić lewe przednie światło (bixenon) potwierdzone błędem (front dipped light). Zgaszenie i ponowne zapalenie świateł nic nie pomogło. Natomiast zupełne zgaszenie silnika i świateł, po czym ponowne przekręcenie stacyjki i zapalenie świateł naprawia ten błąd. Analogiczny przypadek miałem, z podświetleniem tylnej rejestracji. Podczas jazdy zgasła lewa lampka oświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej (błąd na FIS). Usterka zniknęła jak w przypadku przedniego reflektora, po ponownym uruchomieniu samochodu (bądź przekręceniu stacyjki).

Dziwna sprawa jak dla mnie, co Wy o tym sądzicie? :mysli:

Posted

może być, że żarnik pada, też jest taki objaw

Posted

Co do oświetlenia tablicy to sprawdź żarówki, odkryłem ostatnio, że dostaje się wilgoć do oprawek i to niszczy żarówki, załatwiłem wymianę oprawek na gwarancji, możesz też sprawdzić czy styki w oprawkach nie są zaśniedziałe lub zardzewiałe, jeżeli tak to oczyść lub kup nowe.

Posted

Co do rejestracji to moze byc zarowka, zaczyna sie przepalac

Posted

stawiam na problemy z bordnetzem, nad lewa noga kierowcy jest komputerek,ale vag to podstawa

Posted

Żarówka od rejestracji już się spaliła na dobre.

Jeśli chodzi o problem z przednim bi-xenonem to w ASO powiedzieli, że to żarówka kończy swój żywot i trzeba wymienić. Nowe ori żarówki - 800zł, powiedzieli że załatwią zamienniki za połowę tej kwoty. Wymiana w tym tygodniu...

Wcześniej zapomniałem napisać o jeszcze jednym niepokojącym zjawisku dotyczącym przednich reflektorów. Od czasu do czasu pojawia się krótki błysk. Może to również ma związek z tą przypadłością?

Jak myślicie? Mogą to być dopalające się żarówki? Warto kupować zamiennik, czy lepiej dołożyć i kupić ori?

Posted

podjedz sobie do Boscha żarniki będą napewno taniej...