Lukassos Opublikowano 20 Stycznia 2018 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Witam, jak w temacie a mianowicie padł akumulator, wymieniłem na nowy (był 110ah) ale mechanik stwierdził że 95 wystarczy. Oczywiście został zakodowany. Dziennie rano stan akumulatora na mmi 20 procent i mniej. Auto zostało oddane do elektryka zostały sprawdzone wszystkie moduły, nic nie pobiera więcej prądu niż powinno. Elektryk stwierdził że to wina tego że został zamontowany akumulator 95 gdyz niby to jest dobrze doposażona warsja b8. Akumulator został zamieniony na 110ah i problem dalej występuje. Dodam że przed problemem z akumulatorem zostało wgrane polskie menu i nowszy soft nie wiem czy to ma znaczenie. Ktoś miał już podobny problem?
Wihajster Opublikowano 20 Stycznia 2018 Opublikowano 20 Stycznia 2018 34 minuty temu, Lukassos napisał: Witam, jak w temacie a mianowicie padł akumulator, wymieniłem na nowy (był 110ah) ale mechanik stwierdził że 95 wystarczy. Oczywiście został zakodowany. Dziennie rano stan akumulatora na mmi 20 procent i mniej. Auto zostało oddane do elektryka zostały sprawdzone wszystkie moduły, nic nie pobiera więcej prądu niż powinno. Elektryk stwierdził że to wina tego że został zamontowany akumulator 95 gdyz niby to jest dobrze doposażona warsja b8. Akumulator został zamieniony na 110ah i problem dalej występuje. Dodam że przed problemem z akumulatorem zostało wgrane polskie menu i nowszy soft nie wiem czy to ma znaczenie. Ktoś miał już podobny problem? nie wierze,że nie ma poboru prądu skoro aku po nocy jest prawie rozładowany.Sprawdz pobór prądu na spoczynku.
Lukassos Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2018 W spoczynku pobór rzędu 0.01-0.03
Wihajster Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 8 godzin temu, Lukassos napisał: W spoczynku pobór rzędu 0.01-0.03 wiec na logike nie powinien sie rozładowywać w takim razie
iwadrian Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 54 minuty temu, Lukassos napisał: Tak, ładowanie sprawne Dziwne. Pada trzeci akumulator w tym dwa nowe. Albo masz pecha do akumulatorów albo coś po prostu pobiera prąd. Może wskazania MMI co do stanu akumulatora są niewłaściwe. Proponował bym jeszcze raz posprawdzać pobór w spoczynku i stan naładowania akumulatora po nocy miernikiem. Odpala rano w ogóle?
Lukassos Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2018 Odpala ale ma problem . Jak otwieram auto to nawet światła się nie włączają. A jak trochę pojeżdżę i się podladuje to jest ok.
iwadrian Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ewidentnie jakiś odbiornik pobiera prąd w czasie spoczynku, dziwi mnie tylko, że pomiary nic nie wykazały.
Wihajster Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 11 godzin temu, iwadrian napisał: Ewidentnie jakiś odbiornik pobiera prąd w czasie spoczynku, dziwi mnie tylko, że pomiary nic nie wykazały. dokładnie tak
karolasterka Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) badaj dobrze pobór prądu. Przy akumulatorze wepnij miernik szeregowo pokrętło daj na 5A bądź 10A i zbadaj pobór prądu. Zarygluj zamki i zamknij z kluczyka samochód i patrz na zegarek która jest godzina. Równo za godzinę od zamknięcia auta ale dosłownie co do minuty spójrz na miernik i zobacz czy jest pobór prądu, jestem prawie pewien że będzie. Ja również z tym miałem problem tylko w a6c6 ale ogólnie o to samo chodziło i wymieniałem akumulatory i nic z tego nie było, pomiary pradu po 30-45 min. książkowo wychodziły. Jeżeli stwierdzisz że wystąpił pobór napisz powiem co dalej. Pozdrawiam Edytowane 22 Stycznia 2018 przez karolasterka
domario Opublikowano 12 Lutego 2018 Opublikowano 12 Lutego 2018 W dniu 22.01.2018 o 12:40, karolasterka napisał: badaj dobrze pobór prądu. Przy akumulatorze wepnij miernik szeregowo pokrętło daj na 5A bądź 10A i zbadaj pobór prądu. Zarygluj zamki i zamknij z kluczyka samochód i patrz na zegarek która jest godzina. Równo za godzinę od zamknięcia auta ale dosłownie co do minuty spójrz na miernik i zobacz czy jest pobór prądu, jestem prawie pewien że będzie. Ja również z tym miałem problem tylko w a6c6 ale ogólnie o to samo chodziło i wymieniałem akumulatory i nic z tego nie było, pomiary pradu po 30-45 min. książkowo wychodziły. Jeżeli stwierdzisz że wystąpił pobór napisz powiem co dalej. Pozdrawiam Kolego mam podobny problem .Możesz opisać jak usunęłes usterkę
karolasterka Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 zrób pomiary i sprawdź czy nie pobiera prądu jak opisałem wyżej. Oczywiście ładowanie mam nadzieję ok oraz sam akumulator...
toplich Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 W dniu 13.02.2018 o 20:34, karolasterka napisał: zrób pomiary i sprawdź czy nie pobiera prądu jak opisałem wyżej. Oczywiście ładowanie mam nadzieję ok oraz sam akumulator... Cześć Karolasterka czy możesz napisać jak usunąłeś problem rozładowującego się aku ? U mnie sprawa wygląda dokładnie jak w Twoim opisie aku na początku nie wskazuje poboru ( oczywiście na wyłączonym motorze ) po godzinie ten spadek jest widoczny. Napisz proszę jak się z tym uporałeś.Pozdrawiam
karolasterka Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 W moim przypadku winnym okazał się sterownik akumulatora bądź jego wtyczka. Stary sterownik rozkręciłem wyczyściłem popatrzyłem na luty czy brak pęknięć, tak samo wtyczka-spray kontakt do styków. Dodatkowo zauważyłem że moja wtyczka nie "siedzi" ciasno więc usztywniłem i jak do tej pory zero problemów....
Rekomendowane odpowiedzi