Jump to content
IGNORED

Nietypowo sprawdzam poziom oleju proszę o zdjęcie silnika 2.0 benzyna

Recommended Posts

Posted (edited)

Jakiś czas temu wyłamała mi się szyjka od bagnetu sprawdzania oleju. Otwór zatkałem skutecznie swoim sposobem. Bagnet mam cały tylko aby sprawdzić poziom oleju nie wiem jak głęboko musiałbym go włożyć?. Silnik mam zagazowany. Prosiłbym bardzo kogoś o zrobienie zdjęcie włożonego bagnetu. Dzięki temu będę wiedział jak głęboko mam ten bagnet wkładać aby odczyt był prawidłowy. To co widać na zdjęciu to zatyczka otworu. Jak sprawdzam poziom oleju to wyciągam ją a wkładam bagnet. Silnik 2.0 benzyna 130 KM Audi A 4 Avant z 2004 roku.

[email protected]

Zdjęcie mojego silnika 2.0.jpg

Edited by biancooa4
  • 2 weeks later...
Posted

kolego tak ze zdjęcia to trudno będzie ci ocenić na jaką głębokość włożyć bagnet, ta rurka kosztuje ze 20 złotych więc nie warto ryzykować

Posted

Dziękuję za odpowiedź już mi to samo szwagier powiedział. Kupiłem więc te rurkę i zamontowałem. Bagnet niby jest na miejscu ale nie jestem pewien czy napewno jest dobrze osadzony dlatego zależy mi ta dokładnym zdjęciu. Porównam mój ze zdjęciem i będę mógł wtedy ocenić czy jest dobrze.

Posted

rurka bagnetu siedzi na zaczepach, jeśli jest dobrze zamontowana to przy próbie ciągnięcia jej do góry nie powinna wyjść z gniazda.