Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Stukanie w silniku 1.8t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.Mam problem z silnikiem.Ogólnie od zawsze brakuje mu mocy.W wolnych chwilach szukam przyczyny.ostatnio rozlaczylem czujniki spalania stukowego podczas pracy silnika oraz czujnik polożenia wału .Oczywiscie silnik zgasl.Podlaczeniu wszystkiego i odpaleniu pojawily sie zgrzyty w silniku.Pomyslalem ze to moźe spalanie stukowe.Bledów brak.Po odlaczeniu czujników sp.stukowego błedów sterownik nie wykrywa.rozrzad sprawdzilem obecnie sprawdzajac znaki tzn nie zdejmowalew kapy zaworów.olej swiece zmienione 3tys km temu.na gazie tak samo zgrzyta w momencie dodania gazu.Załaczam dzwiek silnika nagrany telefonem

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

AUDI..mp3

Edytowane przez krzysztofaeb
Opublikowano

Witam.po jednej z prób odpalenia silnik stanął.znalazlem metalowy pigment w oleju pod kapą.Czeka mnie wymiana silnika najprawdopodobniej bo stoi zatarty.

Opublikowano
Witam.po jednej z prób odpalenia silnik stanął.znalazlem metalowy pigment w oleju pod kapą.Czeka mnie wymiana silnika najprawdopodobniej bo stoi zatarty.

Witam.Wymontowalem tłoki z korbowodami.na pierwszym cylindrze panewka korbowodowa obrócona.Czop wału matowy.brudu w misce malo.olej castrol magnatec 5w40 .nie wiem o co chodzi.warto to naprawiac czy szukac silnika?

Opublikowano
Witam.Wymontowalem tłoki z korbowodami.na pierwszym cylindrze panewka korbowodowa obrócona.Czop wału matowy.brudu w misce malo.olej castrol magnatec 5w40 .nie wiem o co chodzi.warto to naprawiac czy szukac silnika?

Dziekuje za odpowiedzi.Czy wał od adr pasuje do aeb?