AlexDLU Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Jak w temacie, w tym tygodniu będę sobie wymieniać olej, właśnie robię liste części do wymiany przy okazji (a mam do wymiany uszczelki pokrywy zawórów, podciśnienie etc.. ) przeglądałem tą stronę w poszukiwaniu NR części http://pl.realoem.me/Audi/RDW/AA4C/2003/273/R/1/103/103065#20 i moje pytanie tyczy się pozycji 24 06C103081 filtr siatkowy oleju Widze że koszt jakieś 15 - 20 zł sztuka, a gdzie one się dokładnie znajdują i jak je wymienić ?? Edytowane 31 Stycznia 2018 przez AlexDLU
lmarrio Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Tego filtra się nie wymienia. Jest on zamontowany w głowicy, zasłonięty przez przykręcony do głowicy nastawnik rozrządu. Jego zadaniem jest ochrona nastawników i fazatorów przed "syfem" pływającym w oleju. Można go wymontować (oczyścić) po zdemontowaniu fazatorów (kół rozrządu) i nastawników, czyli najczęściej przy regeneracji głowicy lub przy problemach z działaniem faz rozrządu.
Rekomendowane odpowiedzi