Jump to content
IGNORED

Dobrze brzmiacy 2.7

Recommended Posts

Posted

Hej..

Udalo sie komus doprowadzic jakies TDI do ladnego dzwieku? Jestem ciekawy efektow.. jest tu duzo a4b8 z poczwornymi koncowkami w tdi i jestem tylko ciekawy jak brzmia, podsylajcie jakies efekty.

Pozdrawiam!

• 4 weeks later...
Posted

Moje ex C6 (3.0tdi, 2.7tdi brzmią w sumie tak samo) poniżej na filmach. Od środkowego łączenia do końca rury seryjnej średnicy bez tłumików (robione generalnie na wzór układu Supersprinta). Katalizator pozostał na swoim miejscu. Żeby było głośniej i bardziej rasowo trzebaby wyciąć kata i zrobić całość na większej średnicy + porządny downpipe.

Posted
W dniu 26.02.2018 o 16:25, luk330 napisał:

Moje ex C6 (3.0tdi, 2.7tdi brzmią w sumie tak samo) poniżej na filmach. Od środkowego łączenia do końca rury seryjnej średnicy bez tłumików (robione generalnie na wzór układu Supersprinta). Katalizator pozostał na swoim miejscu. Żeby było głośniej i bardziej rasowo trzebaby wyciąć kata i zrobić całość na większej średnicy + porządny downpipe.

Jestem w tym troszkę zielony ale mam rozumieć ze wszystko jest seryjne tylko usunąłeś tlumniki środkowe tak ? ;)

Posted
Jestem w tym troszkę zielony ale mam rozumieć ze wszystko jest seryjne tylko usunąłeś tlumniki środkowe tak ? [emoji6]
W 3.0tdi srodkowych tlumikow nie ma, sa tylko koncowe ;-) W sporym uproszczeniu mozna powiedziec, ze zostaly po prostu usuniete te tlumiki :-)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Posted

Okej dzieki za odpowiedz ?

Posted
Okej dzieki za odpowiedz [emoji4]
A tak brzmi troche bardziej zmodyfikowany wydech w 3.0tdi (w tej samej firmie co i ja robilem). Tylko tutaj juz dp zrobiony no i bez kata i dpfa:

Posted (edited)

Ja teoretycznie mam 2,7 ale to zbliżone silniki i podzespoły chyba.

a tak orientacyjnie ile Cię wyszła ta modyfikacja ? 

Edited by GrzegorzSi
Posted
Ja teoretycznie mam 2,7 ale to zbliżone silniki i podzespoły chyba.
a tak orientacyjnie ile Cię wyszła ta modyfikacja ? 
900zl, ale mialem zrobione mniej wiecej polowe wydechu razem z koncowkami, wszystko z nierdzewki.
2.7tdi brzmia tak samo po takich modach ;-)

Posted

To jeszcze tak znośnie wsumie ;) 

a na autostradzie przy większych prędkościach idzie normalnie jechać? Czy drze się bardzo ? ?

Posted

W środku jest tylko trochę głośniej, ale zdecydowanie nie przeszkadza.  Przy 120 trochę słychać buczenie a wyżej czy niżej to w sumie prawie nie (ale C6 jest trochę lepiej wyciszona niż B8). Różnica znacząca jest w głośności z zewnątrz - w tunelach fajnie słychać, ale test głośności przeszła bez problemu na stacji diagnostycznej ;)

Posted

Okej dzięki za informacje ?